Krydderkake med banan
Krydderkake med banan, eller Hummingbirdkake, er en tradisjonell amerikansk kake som er spesielt populær i sørstatene. Kaken inneholder gode smaker av krydder, banan og ananas, og er, i likhet med gulrotkaken, toppet med en deilig ostekrem.
Krydderkake med banan lages ofte i to lag med ostekrem mellom, men denne er laget som en tradisjonell langpannekake med krem på toppen.
Krydderkake med banan, eller Hummingbirdkake, er en tradisjonell amerikansk kake som er spesielt populær i sørstatene. Kaken inneholder gode smaker av krydder, banan og ananas, og er, i likhet med gulrotkaken, toppet med en deilig ostekrem.
Krydderkake med banan lages ofte i to lag med ostekrem mellom, men denne er laget som en tradisjonell langpannekake med krem på toppen.
- 5 stykker banan, svært modne
- 300 g ananas, fra boks, i biter
- 350 g hvetemel
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- 1 ts kanel
- 0.5 ts muskatnøtt
- 2.5 dl solsikkeolje
- 170 g sukker
- 120 g brunt sukker
- 3 stykker egg
- 1 dl pekannøtter, hakkede (kan sløyfes)
Ostekrem
- 400 g melis
- 150 g smør, romtemperert
- 200 g kremost naturell
- 1 stk lime, saft og finrevet skall
- 1 håndfull pekannøtter, kan sløyfes
- 5 stykker banan, svært modne
- 300 g ananas, fra boks, i biter
- 350 g hvetemel
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- 1 ts kanel
- 0.5 ts muskatnøtt
- 2.5 dl solsikkeolje
- 170 g sukker
- 120 g brunt sukker
- 3 stykker egg
- 1 dl pekannøtter, hakkede (kan sløyfes)
Ostekrem
- 400 g melis
- 150 g smør, romtemperert
- 200 g kremost naturell
- 1 stk lime, saft og finrevet skall
- 1 håndfull pekannøtter, kan sløyfes
