Til hovedinnhold

Drømmekake med vanilje og sprø kokostopping

1 h

Drømmekake med vanilje og sprø kokostopping kan være kaken å prøve neste gang du skal bake langpannekake!

Du kan erstatte en vaniljestang med 4 ts ekte vaniljesukker.

Oppskriften passer til en stor langpanne, ca. 40x30 cm. Kaken gir ca. 35-40 kakestykker.

Lagret av 924 brukere
Drømmekake med vanilje og sprø kokostopping

Drømmekake med vanilje og sprø kokostopping kan være kaken å prøve neste gang du skal bake langpannekake!

Du kan erstatte en vaniljestang med 4 ts ekte vaniljesukker.

Oppskriften passer til en stor langpanne, ca. 40x30 cm. Kaken gir ca. 35-40 kakestykker.

Lagret av 924 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 6 stykker egg, store
  • 360 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, skrap ut frøene
  • 300 g meierismør
  • 1.5 dl fløte, evt. melk
  • 350 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver

Kokostopping

  • 300 g smør
  • 500 g brunt sukker
  • 1 dl melk
  • 400 g kokos

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stykker egg, store
  • 360 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, skrap ut frøene
  • 300 g meierismør
  • 1.5 dl fløte, evt. melk
  • 350 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver

Kokostopping

  • 300 g smør
  • 500 g brunt sukker
  • 1 dl melk
  • 400 g kokos
Kle formen med bakepapir.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Smelt smøret og tilsett fløten.
Sikt sammen mel og bakepulver. Rør smør og mel vekselsvis inn i eggedosisen.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 30 minutter. Overflaten skal være stekt, men husk at kaken skal steke videre med topping.
Lag toppingen mens kaken steker. Smelt sammen smør, brunt sukker og melk i en kasserolle. Rør godt, slik at alt er godt blandet. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn kokosen.
Bruk en stor skje og fordel toppingen jevnt utover kaken. Bre det forsiktig utover slik at kokostoppingen er mest mulig jevn.
Bruk en stor skje og fordel toppingen jevnt utover kaken. Bre det forsiktig utover slik at kokostoppingen er mest mulig jevn.
Øk temperaturen på ovnen til 210 grader. Stek kaken videre i ca. 10-12 minutter til toppingen har blitt gyllen. Avkjøl.
woman cooking

Bon appetit!

Kle formen med bakepapir.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Smelt smøret og tilsett fløten.
Sikt sammen mel og bakepulver. Rør smør og mel vekselsvis inn i eggedosisen.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 30 minutter. Overflaten skal være stekt, men husk at kaken skal steke videre med topping.
Lag toppingen mens kaken steker. Smelt sammen smør, brunt sukker og melk i en kasserolle. Rør godt, slik at alt er godt blandet. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn kokosen.
Bruk en stor skje og fordel toppingen jevnt utover kaken. Bre det forsiktig utover slik at kokostoppingen er mest mulig jevn.
Bruk en stor skje og fordel toppingen jevnt utover kaken. Bre det forsiktig utover slik at kokostoppingen er mest mulig jevn.
Øk temperaturen på ovnen til 210 grader. Stek kaken videre i ca. 10-12 minutter til toppingen har blitt gyllen. Avkjøl.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?