Krydderkake med glasur i langpanne
60 min
Krydderkake med glasur i langpanne er krydderkake med litt ny vri med kremostglasur med brunt sukker.
Et tips er å snu den avkjølte kaken over på serveringsfatet, for så å bre glasuren over undersiden som ofte er jevnere enn toppen.
Oppskriften passer til en stor langpanne på ca. 30x40 cm og gir 35-40 kakestykker.
1132 har lagret denne
Krydderkake med glasur i langpanne er krydderkake med litt ny vri med kremostglasur med brunt sukker.
Et tips er å snu den avkjølte kaken over på serveringsfatet, for så å bre glasuren over undersiden som ofte er jevnere enn toppen.
Oppskriften passer til en stor langpanne på ca. 30x40 cm og gir 35-40 kakestykker.
1132 har lagret denne
12
porsjoner
- 8 stykker egg, mellomstore/store
- 4 dl sukker
- 2 dl brunt sukker
- 1.2 l hvetemel
- 4 ts bakepulver
- 4 ts kanel
- 2 ts malt ingefær
- 2 ts kardemomme
- 1 ts allehånde, malt, eller malt nellik
- 200 g meierismør, smeltet og avkjølt
- 4 dl kefir
Kremostglasur
- 300 g kremost naturell
- 2.5 dl brunt sukker
- 50 g meierismør, romtemperert
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts vaniljesukker, eller vaniljeessens
- kanel, til pynt
Unngå at skjermen går i dvale
- 8 stykker egg, mellomstore/store
- 4 dl sukker
- 2 dl brunt sukker
- 1.2 l hvetemel
- 4 ts bakepulver
- 4 ts kanel
- 2 ts malt ingefær
- 2 ts kardemomme
- 1 ts allehånde, malt, eller malt nellik
- 200 g meierismør, smeltet og avkjølt
- 4 dl kefir
Kremostglasur
- 300 g kremost naturell
- 2.5 dl brunt sukker
- 50 g meierismør, romtemperert
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts vaniljesukker, eller vaniljeessens
- kanel, til pynt
Kle langpannen med bakepapir og varm ovnen til 180 grader.
Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
Sikt sammen mel, bakepulver og krydder.
Smelt smøret og rør det smeltede smøret, kefir og det tørre vekselvis inn i eggedosisen. Hell røren over i formen.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne.
Avkjøl kaken litt i formen før du forsiktig løfter den ut og lar kaken avkjøles videre på rist.
Nå kan du lage glasuren. La kremosten få stå litt i romtemperatur først, og visp så alle ingrediensene til glasuren sammen.
Visp til blandingen blir glatt, lysebrun og litt luftig. Bre glasuren jevnt utover kaken og pynt med et kaneldryss.

Bon appetit!
Kle langpannen med bakepapir og varm ovnen til 180 grader.
Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
Sikt sammen mel, bakepulver og krydder.
Smelt smøret og rør det smeltede smøret, kefir og det tørre vekselvis inn i eggedosisen. Hell røren over i formen.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne.
Avkjøl kaken litt i formen før du forsiktig løfter den ut og lar kaken avkjøles videre på rist.
Nå kan du lage glasuren. La kremosten få stå litt i romtemperatur først, og visp så alle ingrediensene til glasuren sammen.
Visp til blandingen blir glatt, lysebrun og litt luftig. Bre glasuren jevnt utover kaken og pynt med et kaneldryss.
Finn flere oppskrifter: