Krydderkake med glasur i langpanne

1 h
Lagret av 1101 brukere
Krydderkake med glasur i langpanne
Lagret av 1101 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 8 stykker egg, mellomstore/store
  • 4 dl sukker
  • 2 dl brunt sukker
  • 1.2 l hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 4 ts kanel
  • 2 ts malt ingefær
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ts allehånde, malt, eller malt nellik
  • 200 g meierismør, smeltet og avkjølt
  • 4 dl kefir

Kremostglasur

  • 300 g kremost naturell
  • 2.5 dl brunt sukker
  • 50 g meierismør, romtemperert
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts vaniljesukker, eller vaniljeessens
  • kanel, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 8 stykker egg, mellomstore/store
  • 4 dl sukker
  • 2 dl brunt sukker
  • 1.2 l hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 4 ts kanel
  • 2 ts malt ingefær
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ts allehånde, malt, eller malt nellik
  • 200 g meierismør, smeltet og avkjølt
  • 4 dl kefir

Kremostglasur

  • 300 g kremost naturell
  • 2.5 dl brunt sukker
  • 50 g meierismør, romtemperert
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts vaniljesukker, eller vaniljeessens
  • kanel, til pynt
Kle langpannen med bakepapir og varm ovnen til 180 grader.
Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
Sikt sammen mel, bakepulver og krydder.
Smelt smøret og rør det smeltede smøret, kefir og det tørre vekselvis inn i eggedosisen. Hell røren over i formen.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne.
Avkjøl kaken litt i formen før du forsiktig løfter den ut og lar kaken avkjøles videre på rist.
Nå kan du lage glasuren. La kremosten få stå litt i romtemperatur først, og visp så alle ingrediensene til glasuren sammen.
Visp til blandingen blir glatt, lysebrun og litt luftig. Bre glasuren jevnt utover kaken og pynt med et kaneldryss.
woman cooking

Bon appetit!

Kle langpannen med bakepapir og varm ovnen til 180 grader.
Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
Sikt sammen mel, bakepulver og krydder.
Smelt smøret og rør det smeltede smøret, kefir og det tørre vekselvis inn i eggedosisen. Hell røren over i formen.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne.
Avkjøl kaken litt i formen før du forsiktig løfter den ut og lar kaken avkjøles videre på rist.
Nå kan du lage glasuren. La kremosten få stå litt i romtemperatur først, og visp så alle ingrediensene til glasuren sammen.
Visp til blandingen blir glatt, lysebrun og litt luftig. Bre glasuren jevnt utover kaken og pynt med et kaneldryss.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?