Blåbær- og sitronkake i langpanne får en spennende vri med revet marsipan. Dette er en langpannekake som passer perfekt når du vil servere noe litt annerledes til mange.
Har du ikke vaniljestang, kan du erstatte en stang med 2 ts vaniljesukker.
Oppskriften passer til en stor langpanne, ca. 40x30cm og gir ca. 35-40 kakestykker.
Blåbær- og sitronkake i langpanne får en spennende vri med revet marsipan. Dette er en langpannekake som passer perfekt når du vil servere noe litt annerledes til mange.
Har du ikke vaniljestang, kan du erstatte en stang med 2 ts vaniljesukker.
Oppskriften passer til en stor langpanne, ca. 40x30cm og gir ca. 35-40 kakestykker.
Varm ovnen til 180 grader. Kle formen med bakepapir.
Riv marsipanen i små biter. Bruk en kjøkkenmaskin og visp sammen marsipan, smør, sukker og vanilje. Visp til blandingen blir helt jevn.
Bland inn sitronskall og sitronsaft.
Tilsett eggene, to og to om gangen. Visp eggene godt inn før du visper inn de neste.
Sikt sammen hvetemel, potetmel og bakepulver. Rør det tørre inn i deigen og bland godt til deigen blir glatt og jevn. Rør raskt inn blåbærene.
Hell røren i formen og stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne.
Avkjøl kaken litt i formen før du forsiktig løfter den ut og lar den avkjøles videre på rist.
Ha melis til glasuren i en bolle og visp inn sitronsaft, litt etter litt, til en tykk melisglasur. Pynt kaken med tykk striper melisglasur før servering.
Bon appetit!
Varm ovnen til 180 grader. Kle formen med bakepapir.
Riv marsipanen i små biter. Bruk en kjøkkenmaskin og visp sammen marsipan, smør, sukker og vanilje. Visp til blandingen blir helt jevn.
Bland inn sitronskall og sitronsaft.
Tilsett eggene, to og to om gangen. Visp eggene godt inn før du visper inn de neste.
Sikt sammen hvetemel, potetmel og bakepulver. Rør det tørre inn i deigen og bland godt til deigen blir glatt og jevn. Rør raskt inn blåbærene.
Hell røren i formen og stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne.
Avkjøl kaken litt i formen før du forsiktig løfter den ut og lar den avkjøles videre på rist.
Ha melis til glasuren i en bolle og visp inn sitronsaft, litt etter litt, til en tykk melisglasur. Pynt kaken med tykk striper melisglasur før servering.