Saftig gulrotkake med massevis av deilig ostekrem er alltid populært. Denne kaken har en fluffy limekrem som egner seg perfekt til å sprøytes som dekorative topper på kakestykker og cupcakes.
Om du vil gi kaken litt ekstra tekstur kan du tilsette en desiliter hakkede pekan- eller valnøtter og en tørkede tranebær eller rosiner i kakerøren.
Saftig gulrotkake med massevis av deilig ostekrem er alltid populært. Denne kaken har en fluffy limekrem som egner seg perfekt til å sprøytes som dekorative topper på kakestykker og cupcakes.
Om du vil gi kaken litt ekstra tekstur kan du tilsette en desiliter hakkede pekan- eller valnøtter og en tørkede tranebær eller rosiner i kakerøren.
1 stk lime, finrevet skall fra hele og saften fra halve
Forvarm stekoven til 175 grader. Smør en liten langpanne (40x25 centimeter) med smør og dryss over litt mel.
Bland sammen mel, bakepulver, natron, kanel, muskat og salt i en bolle. Rør sammen egg, solsikkeolje, begge sorter sukker og vaniljesukker i en bolle. Visp godt sammen. Vend inn melblandingen i noen omganger og rør til en jevn røre. Vend så inn revet gulrot.
Hell røren i langpannen og stek midt i ovnen i 45-50 minutter, eller til et strå spagetti kommer ut av midten av kaken uten rester av kakerøre på. La kaken avkjøles helt før den deles opp i biter og toppes med ostekrem.
Lag ostekrem ved å vispe smør i en kjøkkenmaskin til det blir lyst og luftig. Tilsett melis og fortsett å vispe i omtrent fem minutter til en luftig krem. Tilsett kremost, limesaft- og skall og visp til det blir en glatt og luftig krem.
Bruk en sprøytepose til å sprøyte topper av ostekrem på stykker av gulrotkake eller spre kremen utover kaken med en kniv eller slikkepott.
Bon appetit!
Forvarm stekoven til 175 grader. Smør en liten langpanne (40x25 centimeter) med smør og dryss over litt mel.
Bland sammen mel, bakepulver, natron, kanel, muskat og salt i en bolle. Rør sammen egg, solsikkeolje, begge sorter sukker og vaniljesukker i en bolle. Visp godt sammen. Vend inn melblandingen i noen omganger og rør til en jevn røre. Vend så inn revet gulrot.
Hell røren i langpannen og stek midt i ovnen i 45-50 minutter, eller til et strå spagetti kommer ut av midten av kaken uten rester av kakerøre på. La kaken avkjøles helt før den deles opp i biter og toppes med ostekrem.
Lag ostekrem ved å vispe smør i en kjøkkenmaskin til det blir lyst og luftig. Tilsett melis og fortsett å vispe i omtrent fem minutter til en luftig krem. Tilsett kremost, limesaft- og skall og visp til det blir en glatt og luftig krem.
Bruk en sprøytepose til å sprøyte topper av ostekrem på stykker av gulrotkake eller spre kremen utover kaken med en kniv eller slikkepott.