Ingefærkake
1 h
Hva smaker vel bedre en mørk kveld enn en kopp te og en saftig krydderkake. Disse saftige og gode kakene er ypperlig til oppbevaring eller til å ha i fryseren.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Eva Brænd
Lagret av 58 brukere
Hva smaker vel bedre en mørk kveld enn en kopp te og en saftig krydderkake. Disse saftige og gode kakene er ypperlig til oppbevaring eller til å ha i fryseren.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Eva Brænd
Lagret av 58 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 2 egg
- 90 g brunt sukker
- 120 g sirup, lys
- 90 g smør
- 2.5 dl melk
- 250 g hvetemel
- 0.5 ts garam masala
- 1.5 ts malt ingefær
- 1 ts natron
- 100 g kremost naturell
- 200 g melis
- 1 ss sitronsaft, presset
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 egg
- 90 g brunt sukker
- 120 g sirup, lys
- 90 g smør
- 2.5 dl melk
- 250 g hvetemel
- 0.5 ts garam masala
- 1.5 ts malt ingefær
- 1 ts natron
- 100 g kremost naturell
- 200 g melis
- 1 ss sitronsaft, presset
Sett stekeovnen på 175 grader.
Pisp egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
Ha smør og sirup i en kjele og varm det opp forsiktig til det smelter. Tilsett melk for å avkjøle blandingen.
Tilsett melk/smørblandingen i eggedosisen under forsiktig omrøring, gjør dette for hånd.
Bland hvetemel, krydder og natron og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
Hell røren over i en kakeform/liten langpanne (22 x 32 cm) med bakepapir i bunnen eller en stor springform.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken før fyllet smøres på.
Ha kremost, melis og sitronsaft i en bolle og visp det sammen til en luftig krem.

Bon appetit!
Sett stekeovnen på 175 grader.
Pisp egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
Ha smør og sirup i en kjele og varm det opp forsiktig til det smelter. Tilsett melk for å avkjøle blandingen.
Tilsett melk/smørblandingen i eggedosisen under forsiktig omrøring, gjør dette for hånd.
Bland hvetemel, krydder og natron og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
Hell røren over i en kakeform/liten langpanne (22 x 32 cm) med bakepapir i bunnen eller en stor springform.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken før fyllet smøres på.
Ha kremost, melis og sitronsaft i en bolle og visp det sammen til en luftig krem.