Ingefærkake
1 h
12 varer
56
Hva smaker vel bedre en mørk kveld enn en kopp te og en saftig krydderkake. Disse saftige og gode kakene er ypperlig til oppbevaring eller til å ha i fryseren.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Eva Brænd
Ingredienser
8
porsjoner
- 2 egg
- 90 g brunt sukker
- 120 g sirup, lys
- 90 g smør
- 2.5 dl melk
- 250 g hvetemel
- 0.5 ts garam masala
- 1.5 ts malt ingefær
- 1 ts natron
- 100 g kremost naturell
- 200 g melis
- 1 ss sitronsaft, presset
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 egg
- 90 g brunt sukker
- 120 g sirup, lys
- 90 g smør
- 2.5 dl melk
- 250 g hvetemel
- 0.5 ts garam masala
- 1.5 ts malt ingefær
- 1 ts natron
- 100 g kremost naturell
- 200 g melis
- 1 ss sitronsaft, presset
Sett stekeovnen på 175 grader.
Pisp egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
Ha smør og sirup i en kjele og varm det opp forsiktig til det smelter. Tilsett melk for å avkjøle blandingen.
Tilsett melk/smørblandingen i eggedosisen under forsiktig omrøring, gjør dette for hånd.
Bland hvetemel, krydder og natron og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
Hell røren over i en kakeform/liten langpanne (22 x 32 cm) med bakepapir i bunnen eller en stor springform.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken før fyllet smøres på.
Ha kremost, melis og sitronsaft i en bolle og visp det sammen til en luftig krem.

Bon appetit!
Sett stekeovnen på 175 grader.
Pisp egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
Ha smør og sirup i en kjele og varm det opp forsiktig til det smelter. Tilsett melk for å avkjøle blandingen.
Tilsett melk/smørblandingen i eggedosisen under forsiktig omrøring, gjør dette for hånd.
Bland hvetemel, krydder og natron og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
Hell røren over i en kakeform/liten langpanne (22 x 32 cm) med bakepapir i bunnen eller en stor springform.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken før fyllet smøres på.
Ha kremost, melis og sitronsaft i en bolle og visp det sammen til en luftig krem.