Glutenfri krydderkake med appelsin og glasur
Glutenfri krydderkake smaker litt som pepperkaker.
I oppskriften er det brukt en glutenfri melblanding, slik at den passer for dem som ikke tåler gluten. Du kan også bruke vanlig hvetemel, men da må melmengden økes med 20 prosent for å få samme resultat.
Kaken kan enkelt gjøres laktosefri ved å bruke valgfri laktosefri melk og laktosefritt smør. Det går også fint an å bytte ut sukkeret med kokossukker og kokosmelis for en litt sunnere variant.
Glutenfri krydderkake smaker litt som pepperkaker.
I oppskriften er det brukt en glutenfri melblanding, slik at den passer for dem som ikke tåler gluten. Du kan også bruke vanlig hvetemel, men da må melmengden økes med 20 prosent for å få samme resultat.
Kaken kan enkelt gjøres laktosefri ved å bruke valgfri laktosefri melk og laktosefritt smør. Det går også fint an å bytte ut sukkeret med kokossukker og kokosmelis for en litt sunnere variant.
- 400 g mel, glutenfritt
- 400 g sukker
- 3 ts bakepulver
- 3 ts kanel
- 3 ts malt ingefær
- 1 ts malt nellik
- 1 ts kardemomme
- 50 g smør
- 3 dl melk
- 2 stykker egg
- 1 stk appelsin
Glasur
- 200 g smør, romtemperert
- 500 g melis
- 2 ts vaniljepulver
- 2 ss melk
- 400 g mel, glutenfritt
- 400 g sukker
- 3 ts bakepulver
- 3 ts kanel
- 3 ts malt ingefær
- 1 ts malt nellik
- 1 ts kardemomme
- 50 g smør
- 3 dl melk
- 2 stykker egg
- 1 stk appelsin
Glasur
- 200 g smør, romtemperert
- 500 g melis
- 2 ts vaniljepulver
- 2 ss melk
