Gresskarkake
Ta en klassisk gulrotkake og bytt ut omtrent halvparten av gulrotmengden med revet gresskar: Vips så har du en ny halloween-slager, gresskarkake!
Gresskarkaken blir best med gresskar egnet for matlaging, som flaske-, muskat- eller greygresskar.
Kaken inneholder mye fuktighet og er nærmest en røre og passer derfor best å steke i en langpanne fremfor i en springform. Synes du kaken blir for tynn i stor langpanne kan du dele kaken i to og legge et lag krem imellom. En litt mindre type langpanne (26x36 centimeter) går også an å bruke. Kaken må da steke litt lenger.
Ta en klassisk gulrotkake og bytt ut omtrent halvparten av gulrotmengden med revet gresskar: Vips så har du en ny halloween-slager, gresskarkake!
Gresskarkaken blir best med gresskar egnet for matlaging, som flaske-, muskat- eller greygresskar.
Kaken inneholder mye fuktighet og er nærmest en røre og passer derfor best å steke i en langpanne fremfor i en springform. Synes du kaken blir for tynn i stor langpanne kan du dele kaken i to og legge et lag krem imellom. En litt mindre type langpanne (26x36 centimeter) går også an å bruke. Kaken må da steke litt lenger.
- 350 g hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 2 dl demerarasukker
- 2 dl sukker
- 2 ts kanel
- 4 stk egg
- 2.5 dl olje, nøytral, eksempel raps
- 220 g gulrot, finraspet
- 200 g gresskar, finraspet
- pekannøtter
Ostekrem
- 250 g kremost, nøytral
- 100 g smør
- 150 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ss sitronsaft
- 350 g hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 2 dl demerarasukker
- 2 dl sukker
- 2 ts kanel
- 4 stk egg
- 2.5 dl olje, nøytral, eksempel raps
- 220 g gulrot, finraspet
- 200 g gresskar, finraspet
- pekannøtter
Ostekrem
- 250 g kremost, nøytral
- 100 g smør
- 150 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ss sitronsaft
