Gresskarkake

60 min
355 har lagret denne
Gresskarkake i langpanne
Foto: Elin Vatnar Nilsen
355 har lagret denne
8
porsjoner
  • 350 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 dl demerarasukker
  • 2 dl sukker
  • 2 ts kanel
  • 4 stk egg
  • 2.5 dl olje, nøytral, eksempel raps
  • 220 g gulrot, finraspet
  • 200 g gresskar, finraspet
  • pekannøtter

Ostekrem

  • 250 g kremost, nøytral
  • 100 g smør
  • 150 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss sitronsaft
Unngå at skjermen går i dvale
  • 350 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 dl demerarasukker
  • 2 dl sukker
  • 2 ts kanel
  • 4 stk egg
  • 2.5 dl olje, nøytral, eksempel raps
  • 220 g gulrot, finraspet
  • 200 g gresskar, finraspet
  • pekannøtter

Ostekrem

  • 250 g kremost, nøytral
  • 100 g smør
  • 150 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss sitronsaft
Rør sammen egg, olje og sukker. Sikt inn halvparten av det tørre.
Tilsett revet gulrot og gresskar.
Sikt inn resten av det tørre og rør til du har en klumpfri røre.
Helle røren i en langpanne og stek på cirka 180 grader på nederste rille. Bruk gjerne varmluft. Kaken trenger 30–45 minutter. Bruk en bakepinne for å teste om den er ferdig. Henger det deigrester igjen på pinnen er den ikke ferdig.
Ostekrem: Kjør romtemperert smør og melis til det har en luftig konsistens. Tilsett romtemperert ost, sitron og vanilje. Rør til du har en jevn og fin glasur.
Ostekrem: Kjør romtemperert smør og melis til det har en luftig konsistens. Tilsett romtemperert ost, sitron og vanilje. Rør til du har en jevn og fin glasur.
Avkjøl kaken godt før du smører på kremen på toppen. Pynt med pekannøtter.
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen egg, olje og sukker. Sikt inn halvparten av det tørre.
Tilsett revet gulrot og gresskar.
Sikt inn resten av det tørre og rør til du har en klumpfri røre.
Helle røren i en langpanne og stek på cirka 180 grader på nederste rille. Bruk gjerne varmluft. Kaken trenger 30–45 minutter. Bruk en bakepinne for å teste om den er ferdig. Henger det deigrester igjen på pinnen er den ikke ferdig.
Ostekrem: Kjør romtemperert smør og melis til det har en luftig konsistens. Tilsett romtemperert ost, sitron og vanilje. Rør til du har en jevn og fin glasur.
Ostekrem: Kjør romtemperert smør og melis til det har en luftig konsistens. Tilsett romtemperert ost, sitron og vanilje. Rør til du har en jevn og fin glasur.
Avkjøl kaken godt før du smører på kremen på toppen. Pynt med pekannøtter.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?