Det søte livs gulrotkake med ostekrem
Gulrotkake er alltid populært, og denne varianten er det veldig mange som liker, siden den verken inneholder nøtter, rosiner, mye krydder eller annet som forstyrrer den rene gulrotkakesmaken.
Gulrotkake holder seg dessuten gjerne saftig lengre enn mange andre kaker og smaker like godt dagen etterpå. Oppskriften passer til en stor langpanne (cirka 30 x 40 centimeter).
Oppskrift av Kristine Ilstad/boken «Det søte liv - Kristines favoritter» (Cappelen Damm).
Gulrotkake er alltid populært, og denne varianten er det veldig mange som liker, siden den verken inneholder nøtter, rosiner, mye krydder eller annet som forstyrrer den rene gulrotkakesmaken.
Gulrotkake holder seg dessuten gjerne saftig lengre enn mange andre kaker og smaker like godt dagen etterpå. Oppskriften passer til en stor langpanne (cirka 30 x 40 centimeter).
Oppskrift av Kristine Ilstad/boken «Det søte liv - Kristines favoritter» (Cappelen Damm).
Ingredienser
- 6 dl sukker
- 4.5 dl olje, nøytral
- 6 stk egg
- 7.5 dl hvetemel
- 3 ts natron
- 3 ts bakepulver
- 3 ts kanel
- 750 g gulrot, revet
Ostekrem
- 250 g smør
- 500 g melis
- 400 g kremost
- 3 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
- 6 dl sukker
- 4.5 dl olje, nøytral
- 6 stk egg
- 7.5 dl hvetemel
- 3 ts natron
- 3 ts bakepulver
- 3 ts kanel
- 750 g gulrot, revet
Ostekrem
- 250 g smør
- 500 g melis
- 400 g kremost
- 3 ts vaniljesukker
