Til hovedinnhold

Det søte livs gulrotkake med ostekrem

1 h

Gulrotkake er alltid populært, og denne varianten er det veldig mange som liker, siden den verken inneholder nøtter, rosiner, mye krydder eller annet som forstyrrer den rene gulrotkakesmaken.

Gulrotkake holder seg dessuten gjerne saftig lengre enn mange andre kaker og smaker like godt dagen etterpå. Oppskriften passer til en stor langpanne (cirka 30 x 40 centimeter).
Oppskrift av Kristine Ilstad/boken «Det søte liv - Kristines favoritter» (Cappelen Damm).

Lagret av 5163 brukere
Gulrotkake i langpanne med ostekrem
Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

Gulrotkake er alltid populært, og denne varianten er det veldig mange som liker, siden den verken inneholder nøtter, rosiner, mye krydder eller annet som forstyrrer den rene gulrotkakesmaken.

Gulrotkake holder seg dessuten gjerne saftig lengre enn mange andre kaker og smaker like godt dagen etterpå. Oppskriften passer til en stor langpanne (cirka 30 x 40 centimeter).
Oppskrift av Kristine Ilstad/boken «Det søte liv - Kristines favoritter» (Cappelen Damm).

Lagret av 5163 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 6 dl sukker
  • 4.5 dl olje, nøytral
  • 6 stk egg
  • 7.5 dl hvetemel
  • 3 ts natron
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts kanel
  • 750 g gulrot, revet

Ostekrem

  • 250 g smør
  • 500 g melis
  • 400 g kremost
  • 3 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 dl sukker
  • 4.5 dl olje, nøytral
  • 6 stk egg
  • 7.5 dl hvetemel
  • 3 ts natron
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts kanel
  • 750 g gulrot, revet

Ostekrem

  • 250 g smør
  • 500 g melis
  • 400 g kremost
  • 3 ts vaniljesukker
Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene (for hånd eller med elektrisk mikser) til blandingen blir tykk og lys.
Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland det tørre i eggeblandingen og rør til du får en jevn deig. Riv gulrøttene fint og vend dem inn i deigen til slutt.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (30 x 40 centimeter). Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i cirka 40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut av formen og fjern bakepapiret.
Pisk romtemperert smør og omtrent halvparten av melisen til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen, og pisk ostekremen jevn. Bre den i et tykt lag over kaken. Lag gjerne riflete mønster i ostekremen med en gaffel. Del kaken i passe store firkanter.
Har du ostekrem til overs kan du legge den i kjøleskapet og bruke den til for eksempel muffins.
woman cooking

Bon appetit!

Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene (for hånd eller med elektrisk mikser) til blandingen blir tykk og lys.
Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland det tørre i eggeblandingen og rør til du får en jevn deig. Riv gulrøttene fint og vend dem inn i deigen til slutt.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (30 x 40 centimeter). Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i cirka 40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut av formen og fjern bakepapiret.
Pisk romtemperert smør og omtrent halvparten av melisen til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen, og pisk ostekremen jevn. Bre den i et tykt lag over kaken. Lag gjerne riflete mønster i ostekremen med en gaffel. Del kaken i passe store firkanter.
Har du ostekrem til overs kan du legge den i kjøleskapet og bruke den til for eksempel muffins.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?