Søtpotet- og krydderkake med limeglasur er en veldig god, og sannsynligvis bitte litt sunn, kake. Søtpoteten gjør kaken ekstra saftig, og grønnsaken gjør seg generelt godt i bakst.
Bruk en rund form på ca. 24 cm i diameter, eller en langpanne på ca. 20 x 30 cm.
Søtpotet- og krydderkake med limeglasur er en veldig god, og sannsynligvis bitte litt sunn, kake. Søtpoteten gjør kaken ekstra saftig, og grønnsaken gjør seg generelt godt i bakst.
Bruk en rund form på ca. 24 cm i diameter, eller en langpanne på ca. 20 x 30 cm.
Kle formen med bakepapir og varm ovnen til 180 grader.
Smelt og avkjøl smøret. Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
Sikt sammen mel, bakepulver og krydder.
Rør først smør og kefirmelk inn i eggedosisen og rør så inn det tørre. Rør til alt er godt blandet, men ikke mer enn nødvendig. Vend til slutt inn søtpotet og nøtter.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i ca 45 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne. Avkjøl på rist og ta kaken ut av formen.
Visp sammen melis, limeskall og limesaft, som tilsettes litt etter litt, til en glatt og tykk melisglasur. Smør melisglasuren utover kaken.
Bon appetit!
Kle formen med bakepapir og varm ovnen til 180 grader.
Smelt og avkjøl smøret. Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
Sikt sammen mel, bakepulver og krydder.
Rør først smør og kefirmelk inn i eggedosisen og rør så inn det tørre. Rør til alt er godt blandet, men ikke mer enn nødvendig. Vend til slutt inn søtpotet og nøtter.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i ca 45 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne. Avkjøl på rist og ta kaken ut av formen.
Visp sammen melis, limeskall og limesaft, som tilsettes litt etter litt, til en glatt og tykk melisglasur. Smør melisglasuren utover kaken.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto