Påskeblondies

40 min

Blondies kan minne om brownies, men da uten kakao og med vaniljesmak. Kaken er gjerne seig i og myk i midten og litt sprø på toppen. Påskeblondies er en enkel langpannekake som bare skal røres sammen og stekes i ovnen.

Når kaken er helt avkjølt pyntes den gjerne med påskeegg eller annen det du måtte ønske.

106 har lagret denne
Blondies-kake i liten langpanne pyntet med påskeegg
Foto: Silje Sandberg

Blondies kan minne om brownies, men da uten kakao og med vaniljesmak. Kaken er gjerne seig i og myk i midten og litt sprø på toppen. Påskeblondies er en enkel langpannekake som bare skal røres sammen og stekes i ovnen.

Når kaken er helt avkjølt pyntes den gjerne med påskeegg eller annen det du måtte ønske.

106 har lagret denne

Ingredienser

1
stk
Obs: Bruk en liten langpanne, cirka 25 x 35 cm
  • 230 g smør, smeltet
  • 400 g sukker
  • 2 stk egg
  • 2 stk eggeplomme
  • 2 ss vaniljeekstrakt, evt vaniljesukker
  • 0.5 ts bakepulver
  • 260 g hvetemel
  • 0.5 ts salt

Til pynt

  • påskeegg

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 230 g smør, smeltet
  • 400 g sukker
  • 2 stk egg
  • 2 stk eggeplomme
  • 2 ss vaniljeekstrakt, evt vaniljesukker
  • 0.5 ts bakepulver
  • 260 g hvetemel
  • 0.5 ts salt

Til pynt

  • påskeegg
Forvarm ovnen til 180 grader over- og undervarme
Finn frem en romslig bakebolle og visp raskt sammen smeltet smør og sukker.
Tilsett egg, eggeplomme og vaniljeekstrakt og bland godt.
Finn frem en annen bolle og bland sammen bakepulver, salt og mel.
Tilsett de våte ingrediensene i det tørre og vend sammen til en jevn og klumpfri røre, men ikke rør for mye.
Hell røren i en liten langpanne (cirka 25 x 35 cm) kledd med bakepapir og fordel jevnt utover.
Stek i 30 minutter, til kaken er gyllen og stekt i kantene. Midten vil fortsatt være litt understekt, men den vil fortsette å ettersteke mens den avkjøles!
Når kaken har fått avkjølt seg kan du pynte med påskeegg ved å dytte dem forsiktig ned i kaken. Sett kaken i kjøleskap og la den stå til den blir helt kald.
Når kaken er helt kald, skjær opp i biter og server!
Når kaken er helt kald, skjær opp i biter og server!
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 180 grader over- og undervarme
Finn frem en romslig bakebolle og visp raskt sammen smeltet smør og sukker.
Tilsett egg, eggeplomme og vaniljeekstrakt og bland godt.
Finn frem en annen bolle og bland sammen bakepulver, salt og mel.
Tilsett de våte ingrediensene i det tørre og vend sammen til en jevn og klumpfri røre, men ikke rør for mye.
Hell røren i en liten langpanne (cirka 25 x 35 cm) kledd med bakepapir og fordel jevnt utover.
Stek i 30 minutter, til kaken er gyllen og stekt i kantene. Midten vil fortsatt være litt understekt, men den vil fortsette å ettersteke mens den avkjøles!
Når kaken har fått avkjølt seg kan du pynte med påskeegg ved å dytte dem forsiktig ned i kaken. Sett kaken i kjøleskap og la den stå til den blir helt kald.
Når kaken er helt kald, skjær opp i biter og server!
Når kaken er helt kald, skjær opp i biter og server!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?