Bløtkake med vaniljekrem

2 h
Lagret av 72 brukere
Bløtkake med vaniljekrem, jordbær og banan
Foto: Silje Sandberg
Lagret av 72 brukere

Ingredienser

1
stk
Obs: En kake gir cirka 12 porsjoner

Sukkerbrød

  • 5 stk egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll

  • eplejuice, til dynking av kaken
  • 3 dl jordbærsyltetøy
  • 5 dl vaniljekrem
  • 4 stykker banan
  • 5 dl kremfløte
  • 2 ts sukker

Pynt

  • 1 kurv jordbær
  • 1 kurv blåbær
  • 1 kurv bringebær
  • 1 stk pasjonsfrukt, delt i to

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sukkerbrød

  • 5 stk egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll

  • eplejuice, til dynking av kaken
  • 3 dl jordbærsyltetøy
  • 5 dl vaniljekrem
  • 4 stykker banan
  • 5 dl kremfløte
  • 2 ts sukker

Pynt

  • 1 kurv jordbær
  • 1 kurv blåbær
  • 1 kurv bringebær
  • 1 stk pasjonsfrukt, delt i to

Sukkerbrød

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Bruk god tid her, dette avgjør om du får et luftig sukkerbrød. Eggedosisen er tykk nok når du kan skrive Ole i røren før det forsvinner.
Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
Ha deigen i springformen som har bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 180°C i cirka 30-40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten). Avkjøl kaken opp ned på en rist helt til den er kald, i formen.
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del i to eller tre bunner og fyll og pynt etter ønske.

Montering

Dynk sukkerbrødet med eplejuice. Når du tror du har dynket nok, dynk litt til.
Legg en del av sukkerbrødet på et fat, spre halvparten av jordbærsyltetøyet utover, så halvparten av vaniljekremen og legg skiver av banan på toppen.
Legg en ny del sukkerbrød på toppen og gjenta lagene med syltetøy, vaniljekrem og bananskiver. Topp med siste sukkerbrød.
Pisk kremfløte og sukker til stiv krem og fordel utover kaken. Pynt med jordbær, blåbær, bringebær og pasjonsfrukt.
woman cooking

Bon appetit!

Sukkerbrød

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Bruk god tid her, dette avgjør om du får et luftig sukkerbrød. Eggedosisen er tykk nok når du kan skrive Ole i røren før det forsvinner.
Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
Ha deigen i springformen som har bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 180°C i cirka 30-40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten). Avkjøl kaken opp ned på en rist helt til den er kald, i formen.
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del i to eller tre bunner og fyll og pynt etter ønske.

Montering

Dynk sukkerbrødet med eplejuice. Når du tror du har dynket nok, dynk litt til.
Legg en del av sukkerbrødet på et fat, spre halvparten av jordbærsyltetøyet utover, så halvparten av vaniljekremen og legg skiver av banan på toppen.
Legg en ny del sukkerbrød på toppen og gjenta lagene med syltetøy, vaniljekrem og bananskiver. Topp med siste sukkerbrød.
Pisk kremfløte og sukker til stiv krem og fordel utover kaken. Pynt med jordbær, blåbær, bringebær og pasjonsfrukt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?