Bløtkake med vaniljekrem
Ingenting sier fest på samme måte som en bløtkake. Grunnlaget til en god bløtkake er et perfekt sukkerbrød som fylles med krem, syltetøy, frukt og bær.
Tør gjerne å utfordre med fyllet. Her har jeg valgt et ganske tradisjonelt fyll med hjemmelaget vaniljekrem, jordbær og banan. Men det er ingenting i veien for å lage bløtkake med andre syltetøy og friske frukter.
Oppskriften er beregnet til en rund springform 24 cm.
Tips: Ikke smør kantene på kakeformen. Det forhindrer at sukkerbrødet hever seg slik det skal under steking. Men smør bunnen på formen og dekk med bakepapir. Avkjøl sukkerbrødet helt i formen og bruk en skarp kniv langs kanten for å løsne kaken.
Ingenting sier fest på samme måte som en bløtkake. Grunnlaget til en god bløtkake er et perfekt sukkerbrød som fylles med krem, syltetøy, frukt og bær.
Tør gjerne å utfordre med fyllet. Her har jeg valgt et ganske tradisjonelt fyll med hjemmelaget vaniljekrem, jordbær og banan. Men det er ingenting i veien for å lage bløtkake med andre syltetøy og friske frukter.
Oppskriften er beregnet til en rund springform 24 cm.
Tips: Ikke smør kantene på kakeformen. Det forhindrer at sukkerbrødet hever seg slik det skal under steking. Men smør bunnen på formen og dekk med bakepapir. Avkjøl sukkerbrødet helt i formen og bruk en skarp kniv langs kanten for å løsne kaken.
Sukkerbrød
- 5 stk egg
- 150 g sukker
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
Fyll
- eplejuice, til dynking av kaken
- 3 dl jordbærsyltetøy
- 5 dl vaniljekrem
- 4 stykker banan
- 5 dl kremfløte
- 2 ts sukker
Pynt
- 1 kurv jordbær
- 1 kurv blåbær
- 1 kurv bringebær
- 1 stk pasjonsfrukt, delt i to
Sukkerbrød
- 5 stk egg
- 150 g sukker
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
Fyll
- eplejuice, til dynking av kaken
- 3 dl jordbærsyltetøy
- 5 dl vaniljekrem
- 4 stykker banan
- 5 dl kremfløte
- 2 ts sukker
Pynt
- 1 kurv jordbær
- 1 kurv blåbær
- 1 kurv bringebær
- 1 stk pasjonsfrukt, delt i to
Sukkerbrød
Montering
