Tres leches-kake med tropisk vri
Tres leches-kake er en berømt kake fra Sør-Amerika, og som navnet antyder, lages kaken med tre typer melk. Dette er en tropisk variant av kaken som lages med en blanding av søtet, kondensert melk, helmelk og kokosmelk. Denne melkeblandingen helles over en luftig sukkerbrødsbunn, slik at den trekker godt inn i kaken. Det gjør at kaken blir utrolig myk og saftig. Kaken smaksettes også med lime, pasjonsfruktjuice, kokos og rom før den dekkes med pisket fløtekrem, lime og pasjonsfrukt.
En tropisk drøm av en kake!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Tres leches-kake er en berømt kake fra Sør-Amerika, og som navnet antyder, lages kaken med tre typer melk. Dette er en tropisk variant av kaken som lages med en blanding av søtet, kondensert melk, helmelk og kokosmelk. Denne melkeblandingen helles over en luftig sukkerbrødsbunn, slik at den trekker godt inn i kaken. Det gjør at kaken blir utrolig myk og saftig. Kaken smaksettes også med lime, pasjonsfruktjuice, kokos og rom før den dekkes med pisket fløtekrem, lime og pasjonsfrukt.
En tropisk drøm av en kake!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
Kakebunn
- 5 stykker egg
- 200 g sukker
- 30 g smør
- 2 ss helmelk
- 1 stk lime, revet skall
- 200 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
Dynking
- 1.5 dl pasjonsfruktsaft, ferdigkjøpt juice eller pasjonsfruktpure
Tropisk melkeblanding
- 1 dl helmelk
- 400 g søt kondensert melk, 1 boks
- 2.5 dl kokosmelk
- 1 stk lime, revet skall
- 0.5 dl rom, Malibu
Krem
- 6 dl kremfløte
- 2 ss melis
Pynt
- 3 stykker pasjonsfrukt
- 1 stk lime, revet skall
Slik gjør du:
Kakebunn
- 5 stykker egg
- 200 g sukker
- 30 g smør
- 2 ss helmelk
- 1 stk lime, revet skall
- 200 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
Dynking
- 1.5 dl pasjonsfruktsaft, ferdigkjøpt juice eller pasjonsfruktpure
Tropisk melkeblanding
- 1 dl helmelk
- 400 g søt kondensert melk, 1 boks
- 2.5 dl kokosmelk
- 1 stk lime, revet skall
- 0.5 dl rom, Malibu
Krem
- 6 dl kremfløte
- 2 ss melis
Pynt
- 3 stykker pasjonsfrukt
- 1 stk lime, revet skall
