Tres leches-kake med tropisk vri

7 h
Lagret av 211 brukere
Tres leches-kake med tropisk vri
Lagret av 211 brukere

Ingredienser

12
porsjoner

Kakebunn

  • 5 stykker egg
  • 200 g sukker
  • 30 g smør
  • 2 ss helmelk
  • 1 stk lime, revet skall
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Dynking

  • 1.5 dl pasjonsfruktsaft, ferdigkjøpt juice eller pasjonsfruktpure

Tropisk melkeblanding

  • 1 dl helmelk
  • 400 g søt kondensert melk, 1 boks
  • 2.5 dl kokosmelk
  • 1 stk lime, revet skall
  • 0.5 dl rom, Malibu

Krem

  • 6 dl kremfløte
  • 2 ss melis

Pynt

  • 3 stykker pasjonsfrukt
  • 1 stk lime, revet skall

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kakebunn

  • 5 stykker egg
  • 200 g sukker
  • 30 g smør
  • 2 ss helmelk
  • 1 stk lime, revet skall
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Dynking

  • 1.5 dl pasjonsfruktsaft, ferdigkjøpt juice eller pasjonsfruktpure

Tropisk melkeblanding

  • 1 dl helmelk
  • 400 g søt kondensert melk, 1 boks
  • 2.5 dl kokosmelk
  • 1 stk lime, revet skall
  • 0.5 dl rom, Malibu

Krem

  • 6 dl kremfløte
  • 2 ss melis

Pynt

  • 3 stykker pasjonsfrukt
  • 1 stk lime, revet skall
Pisk egg og sukker til skikkelig tykk eggedosis. Smelt smøret og bland det med melken og fint revet skall av lime. Vend dette inn i eggedosisen.
Sikt mel og bakepulver sammen, og vend også dette forsiktig inn i eggedosisen.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca. 25-30 minutter, til kaken er gjennomstekt.
Stikk små og store hull i den nystekte kaken. Hell pasjonsfruktjuicen over den varme kaken og la juicen trekke inn i kaken i 3-4 minutter.
Bland sammen helmelk, søtet kondensert melk, kokosmelk, fint revet limeskall og rom. Hell også dette over kaken.
Dekk til kaken med plastfolie og sett den i kjøleskapet, helst til dagen etter, og minst i 5 timer. Melkeblandingen skal da ha trukket helt inn i kaken.
Flytt kaken over på et avlangt kakefat. Pisk kremfløte og melis til tykk fløtekrem. Bre kremen over kaken i et jevnt lag, og lag noen groper i kremen hvor du kan legge innholdet fra pasjonsfrukt som pynt.
Dryss over fint revet limeskall og eventuelt kokosflak.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til skikkelig tykk eggedosis. Smelt smøret og bland det med melken og fint revet skall av lime. Vend dette inn i eggedosisen.
Sikt mel og bakepulver sammen, og vend også dette forsiktig inn i eggedosisen.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca. 25-30 minutter, til kaken er gjennomstekt.
Stikk små og store hull i den nystekte kaken. Hell pasjonsfruktjuicen over den varme kaken og la juicen trekke inn i kaken i 3-4 minutter.
Bland sammen helmelk, søtet kondensert melk, kokosmelk, fint revet limeskall og rom. Hell også dette over kaken.
Dekk til kaken med plastfolie og sett den i kjøleskapet, helst til dagen etter, og minst i 5 timer. Melkeblandingen skal da ha trukket helt inn i kaken.
Flytt kaken over på et avlangt kakefat. Pisk kremfløte og melis til tykk fløtekrem. Bre kremen over kaken i et jevnt lag, og lag noen groper i kremen hvor du kan legge innholdet fra pasjonsfrukt som pynt.
Dryss over fint revet limeskall og eventuelt kokosflak.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?