Verdens beste bringebærkake er en variant av kaken «verdens beste» eller Kvæfjordkaken. Med bringebærkrem og friske bær på toppen, blir den nesten umulig å ikke like!
Rørte bringebær lager du raskt og enkelt ved å mose friske bringebær sammen med sukker. Hvor mye sukker avhenger av sødmen i bærene og egne preferanser.
Verdens beste bringebærkake er en variant av kaken «verdens beste» eller Kvæfjordkaken. Med bringebærkrem og friske bær på toppen, blir den nesten umulig å ikke like!
Rørte bringebær lager du raskt og enkelt ved å mose friske bringebær sammen med sukker. Hvor mye sukker avhenger av sødmen i bærene og egne preferanser.
0.5 stk vaniljestang, eller 1,5 teskje vaniljesukker
0.5 dl melk
Marengs
4 stykker eggehvite, store
180 g sukker
1 dl pistasjkjerner, mandler eller hasselnøtter (hakket)
Fyll
5 dl fløte
2 dl rørte bringebær
1 - 2 kurv bringebær, friske
Varm ovnen til 175 grader.
Kle to springformer, 22-24 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Smør sidene med smør eller nøytral olje. Pensle gjerne bakepapiret litt også.
Pisk smør og sukker til lys smørkrem. Pisk inn en og en eggeplomme.
Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Bland det tørre og melken vekselvis inn i smørkremen til en glatt og jevn røre. Bre røren jevnt utover i de to formene.
Pisk eggehvitene til myk marengs. Visp inn sukkeret, litt etter litt. Pisk videre til tykk og blank marengs.
Bre marengsen jevnt over røren i formene og dryss over hakkede nøtter. Stek kakene midt i ovnen i cirka 30 minutter eller til marengsen har fått fin farge og føles tørr å ta på. Avkjøl kakene i formene før du forsiktig løsner ringen rundt.
Pisk fløten til myk krem og vend raskt inn de rørte bærene. Rørte bringebær lager du raskt og enkelt ved å mose friske bringebær sammen med sukker. Hvor mye sukker avhenger av sødmen i bærene og egne preferanser.
Løsne den ene bunnen forsiktig fra bakepapiret og legg den over på et serveringsfat. Bre over halvparten av kremen og dryss over en god håndfull bringebær. Legg forsiktig på den andre bunnen og topp med krem og bringebær.
Bon appetit!
Varm ovnen til 175 grader.
Kle to springformer, 22-24 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Smør sidene med smør eller nøytral olje. Pensle gjerne bakepapiret litt også.
Pisk smør og sukker til lys smørkrem. Pisk inn en og en eggeplomme.
Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Bland det tørre og melken vekselvis inn i smørkremen til en glatt og jevn røre. Bre røren jevnt utover i de to formene.
Pisk eggehvitene til myk marengs. Visp inn sukkeret, litt etter litt. Pisk videre til tykk og blank marengs.
Bre marengsen jevnt over røren i formene og dryss over hakkede nøtter. Stek kakene midt i ovnen i cirka 30 minutter eller til marengsen har fått fin farge og føles tørr å ta på. Avkjøl kakene i formene før du forsiktig løsner ringen rundt.
Pisk fløten til myk krem og vend raskt inn de rørte bærene. Rørte bringebær lager du raskt og enkelt ved å mose friske bringebær sammen med sukker. Hvor mye sukker avhenger av sødmen i bærene og egne preferanser.
Løsne den ene bunnen forsiktig fra bakepapiret og legg den over på et serveringsfat. Bre over halvparten av kremen og dryss over en god håndfull bringebær. Legg forsiktig på den andre bunnen og topp med krem og bringebær.