Begynn med karamellkremen. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kasserolle med høye kanter. Unngå å røre for mye i karamellen, for da kan du få store klumper som kan være vanskelig å smelte. Rist heller på kasserollen. Karamellen skal bli gyllen, men må heller ikke bli for mørk.
Tilsett halvparten av den varme melken under omrøring. Bruk gjerne en tresleiv. Vær forsiktig, for det kommer til å boble store varme bobler. Trekk eventuelt kasserollen litt vekk fra varmen.
La det koke under omrøring til karamellen er oppløst. Tilsett resten av melken, salt og vanilje og la det hele få et langsomt oppkok.
Visp maisenna, egg og eggeplommer sammen i en bolle. Hell den varme karamellmelken over eggeblandingen mens du hele tiden visper godt. Ha alt tilbake i kasserollen, kok opp under konstant pisking, og kok kremen i 2-3 minutter så den tykner. Visp hele tiden.
Hell karamellkremen over i en bolle og rør inn smøret. Er det antydninger til klumper, bør du gni kremen gjennom en sikt. Dekk til overflaten med plastfilm og avkjøl kremen helt.
Visp fløten til krem og vend kremen inn i karamellkremen rett før servering.
Mål opp alle ingrediensene til vannbakkelsen nøye. Finn frem en tresleiv og kjøkkenmaskinen med K-krok. Bruk en romslig tykkbunnet kasserolle og kok opp vannet sammen med smør i terninger, sukker og en klype salt. Ikke la vannet bli stående å koke, for da fordamper vannet og mengden blir feil.
Hell i alt melet på en gang under stadig omrøring med tresleiva. La kasserollen stå over middels varme og rør til det blir en stor klump som slipper kasserollen. La deigen steke lett i et par minutter under omrøring.
Ha deigen over i en bakebolle og la den avkjøles noe. Visp sammen eggene og rør inn eggene, litt etter litt. Tilsett eggene i 5-6 omganger og rør godt mellom hver gang. Deigen skal bli tykk, glatt og blank.
Fyll vannbakkelsrøren i en sprøytepose og sprøyt ut 12-15 cm lange og fingertykke pølser på stekebrett kledd med bakepapir eller silikonmatte.
Stek vannbakkelsene ved 180 grader i cirka 35 minutter. Unngå å åpne ovnsdøren de første 20 minuttene av stekingen, for da kan vannbakkelsen falle sammen.
Avkjøl vannbakkelsen til de er helt kalde.
Kok opp fløten til karamellsausen. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet gryte med høye kanter. Pass godt på karamellen så den ikke blir brent. For å unngå sukkerklumper, er det bedre å riste på gryta enn å røre i sukkeret.
Hell over den varme fløten. Pass på, for dette er veldig varmt og bobler mye. Rør om til all karamellen er oppløst.
La blandingen småkoke i cirka 5 minutter eller til karamellsausen er tykk, glatt og jevn. Ta gryta vekk fra varmen og rør inn smør og salt. Avkjøl karamellsausen før bruk.
Del vannbakkelsen på langs og fyll dem med karamellkrem. Eller fyll karamellkremen over i en sprøytepose med en spiss tyll, og sprøyt kremen inn i vannbakkelsen fra siden.
Smør toppen med karamellsaus og dryss over hakket pistasj og tørkede bringebær.
Bon appetit!
Begynn med karamellkremen. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kasserolle med høye kanter. Unngå å røre for mye i karamellen, for da kan du få store klumper som kan være vanskelig å smelte. Rist heller på kasserollen. Karamellen skal bli gyllen, men må heller ikke bli for mørk.
Tilsett halvparten av den varme melken under omrøring. Bruk gjerne en tresleiv. Vær forsiktig, for det kommer til å boble store varme bobler. Trekk eventuelt kasserollen litt vekk fra varmen.
La det koke under omrøring til karamellen er oppløst. Tilsett resten av melken, salt og vanilje og la det hele få et langsomt oppkok.
Visp maisenna, egg og eggeplommer sammen i en bolle. Hell den varme karamellmelken over eggeblandingen mens du hele tiden visper godt. Ha alt tilbake i kasserollen, kok opp under konstant pisking, og kok kremen i 2-3 minutter så den tykner. Visp hele tiden.
Hell karamellkremen over i en bolle og rør inn smøret. Er det antydninger til klumper, bør du gni kremen gjennom en sikt. Dekk til overflaten med plastfilm og avkjøl kremen helt.
Visp fløten til krem og vend kremen inn i karamellkremen rett før servering.
Mål opp alle ingrediensene til vannbakkelsen nøye. Finn frem en tresleiv og kjøkkenmaskinen med K-krok. Bruk en romslig tykkbunnet kasserolle og kok opp vannet sammen med smør i terninger, sukker og en klype salt. Ikke la vannet bli stående å koke, for da fordamper vannet og mengden blir feil.
Hell i alt melet på en gang under stadig omrøring med tresleiva. La kasserollen stå over middels varme og rør til det blir en stor klump som slipper kasserollen. La deigen steke lett i et par minutter under omrøring.
Ha deigen over i en bakebolle og la den avkjøles noe. Visp sammen eggene og rør inn eggene, litt etter litt. Tilsett eggene i 5-6 omganger og rør godt mellom hver gang. Deigen skal bli tykk, glatt og blank.
Fyll vannbakkelsrøren i en sprøytepose og sprøyt ut 12-15 cm lange og fingertykke pølser på stekebrett kledd med bakepapir eller silikonmatte.
Stek vannbakkelsene ved 180 grader i cirka 35 minutter. Unngå å åpne ovnsdøren de første 20 minuttene av stekingen, for da kan vannbakkelsen falle sammen.
Avkjøl vannbakkelsen til de er helt kalde.
Kok opp fløten til karamellsausen. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet gryte med høye kanter. Pass godt på karamellen så den ikke blir brent. For å unngå sukkerklumper, er det bedre å riste på gryta enn å røre i sukkeret.
Hell over den varme fløten. Pass på, for dette er veldig varmt og bobler mye. Rør om til all karamellen er oppløst.
La blandingen småkoke i cirka 5 minutter eller til karamellsausen er tykk, glatt og jevn. Ta gryta vekk fra varmen og rør inn smør og salt. Avkjøl karamellsausen før bruk.
Del vannbakkelsen på langs og fyll dem med karamellkrem. Eller fyll karamellkremen over i en sprøytepose med en spiss tyll, og sprøyt kremen inn i vannbakkelsen fra siden.
Smør toppen med karamellsaus og dryss over hakket pistasj og tørkede bringebær.