Budapest-rullekake

60 min

Budapest-rullekake er en av de aller beste kakene jeg vet om. Kaken er en drøm bestående av vaniljemarengs, malte hasselnøtter, fløtekrem og aprikos.

Merk at du skal blande vaniljekrempulver i marengsen, altså bare pulveret. Du skal med andre ord ikke lage vaniljekrem som anvist på pakken.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

1648 har lagret denne
Budapest-rullekake
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Budapest-rullekake er en av de aller beste kakene jeg vet om. Kaken er en drøm bestående av vaniljemarengs, malte hasselnøtter, fløtekrem og aprikos.

Merk at du skal blande vaniljekrempulver i marengsen, altså bare pulveret. Du skal med andre ord ikke lage vaniljekrem som anvist på pakken.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

1648 har lagret denne
6
porsjoner
  • 6 stykker eggehvite
  • 3 dl sukker
  • 100 g hasselnøtter
  • 1 pakke vaniljekrempulver

Fyll

  • 2 dl aprikossyltetøy
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • 1 boks aprikos, hermetiske
Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stykker eggehvite
  • 3 dl sukker
  • 100 g hasselnøtter
  • 1 pakke vaniljekrempulver

Fyll

  • 2 dl aprikossyltetøy
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • 1 boks aprikos, hermetiske
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til en stiv marengsmasse.
Mal hasselnøttene. Bland vaniljekrempulveret og malte nøtter sammen og vend dette deretter inn i marengsmassen.
Bre deigen utover i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i 20 minutter.
Hvelv kaken over på et klede eller matpapir som er godt drysset med sukker. Dra bakepapiret forsiktig av kaken.
Legg den varme langpannen over kaken og avkjøl kaken. Det å avkjøle kaken med langpannen over gjør at kaken holder seg myk.
Smør aprikossyltetøy over den avkjølte kaken.
Pisk kremfløten til krem og bland kremen med melis.
La aprikosene renne godt av seg og skjær dem opp i små biter. Bland aprikosbitene i kremen. Bre aprikoskremen jevnt over kaken.
Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og flytt kaken forsiktig over på et avlangt kakefat.
La kaken stå i kjøleskapet helt frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til en stiv marengsmasse.
Mal hasselnøttene. Bland vaniljekrempulveret og malte nøtter sammen og vend dette deretter inn i marengsmassen.
Bre deigen utover i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i 20 minutter.
Hvelv kaken over på et klede eller matpapir som er godt drysset med sukker. Dra bakepapiret forsiktig av kaken.
Legg den varme langpannen over kaken og avkjøl kaken. Det å avkjøle kaken med langpannen over gjør at kaken holder seg myk.
Smør aprikossyltetøy over den avkjølte kaken.
Pisk kremfløten til krem og bland kremen med melis.
La aprikosene renne godt av seg og skjær dem opp i små biter. Bland aprikosbitene i kremen. Bre aprikoskremen jevnt over kaken.
Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og flytt kaken forsiktig over på et avlangt kakefat.
La kaken stå i kjøleskapet helt frem til servering.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?