Yoghurtkake med mango, kokos og smørkrem
Dette er en klassisk alt-i-ett-kake, så den er veldig lett å lage. Det er britisk-bangladeshisk TV-kokk, forfatter og TV-programleder Nadiya Hussain som står bak oppskriften på yoghurtkake med smørkrem, og hun forteller at smakene for henne er tradisjonelle og kjente. Både mango og kokos er ingredienser som hun har fått servert i en rekke retter gjennom oppveksten, men aldri i en kake. Det ville hun gjøre noe med, og her har du resultatet. Du trenger to runde kakeformer på 20 cm.
Oppskrift: Nadiya Hussain
Dette er en klassisk alt-i-ett-kake, så den er veldig lett å lage. Det er britisk-bangladeshisk TV-kokk, forfatter og TV-programleder Nadiya Hussain som står bak oppskriften på yoghurtkake med smørkrem, og hun forteller at smakene for henne er tradisjonelle og kjente. Både mango og kokos er ingredienser som hun har fått servert i en rekke retter gjennom oppveksten, men aldri i en kake. Det ville hun gjøre noe med, og her har du resultatet. Du trenger to runde kakeformer på 20 cm.
Oppskrift: Nadiya Hussain
- 50 g kokosmasse, tørket
- 7 stykker egg, medium, lettpisket
- 300 g sukker
- 1 ts bakepulver
- 400 g hvetemel
- 1 knivsodd salt
- 1 stk mango, skrelt og delt i tynne skiver på langs
- 400 g gresk yoghurt
Smørkrem
- 150 ml helmelk
- 100 g sukker
- 3 stykker eggeplomme
- 1 ss maisenna
- 350 g usaltet smør, romtemperert
- 0.5 ts vaniljeekstrakt
Pynt
- 25 g kokoschips, eller kokosmasse, lettristet
- 150 g mangopuré
Til servering
- gresk yoghurt
- mangopuré
- 50 g kokosmasse, tørket
- 7 stykker egg, medium, lettpisket
- 300 g sukker
- 1 ts bakepulver
- 400 g hvetemel
- 1 knivsodd salt
- 1 stk mango, skrelt og delt i tynne skiver på langs
- 400 g gresk yoghurt
Smørkrem
- 150 ml helmelk
- 100 g sukker
- 3 stykker eggeplomme
- 1 ss maisenna
- 350 g usaltet smør, romtemperert
- 0.5 ts vaniljeekstrakt
Pynt
- 25 g kokoschips, eller kokosmasse, lettristet
- 150 g mangopuré
Til servering
- gresk yoghurt
- mangopuré
Kaken
Smørkrem
Montering
