Yoghurtkake med mango, kokos og smørkrem

1 t 30 min

Dette er en klassisk alt-i-ett-kake, så den er veldig lett å lage. Det er britisk-bangladeshisk TV-kokk, forfatter og TV-programleder Nadiya Hussain som står bak oppskriften på yoghurtkake med smørkrem, og hun forteller at smakene for henne er tradisjonelle og kjente. Både mango og kokos er ingredienser som hun har fått servert i en rekke retter gjennom oppveksten, men aldri i en kake. Det ville hun gjøre noe med, og her har du resultatet. Du trenger to runde kakeformer på 20 cm.

Oppskrift: Nadiya Hussain

258 har lagret denne
Yoghurtkake med mango, kokos og smørkrem
Foto: Chris Terry/Nadiya Bakes

Dette er en klassisk alt-i-ett-kake, så den er veldig lett å lage. Det er britisk-bangladeshisk TV-kokk, forfatter og TV-programleder Nadiya Hussain som står bak oppskriften på yoghurtkake med smørkrem, og hun forteller at smakene for henne er tradisjonelle og kjente. Både mango og kokos er ingredienser som hun har fått servert i en rekke retter gjennom oppveksten, men aldri i en kake. Det ville hun gjøre noe med, og her har du resultatet. Du trenger to runde kakeformer på 20 cm.

Oppskrift: Nadiya Hussain

258 har lagret denne
8
porsjoner
  • 50 g kokosmasse, tørket
  • 7 stykker egg, medium, lettpisket
  • 300 g sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 400 g hvetemel
  • 1 knivsodd salt
  • 1 stk mango, skrelt og delt i tynne skiver på langs
  • 400 g gresk yoghurt

Smørkrem

  • 150 ml helmelk
  • 100 g sukker
  • 3 stykker eggeplomme
  • 1 ss maisenna
  • 350 g usaltet smør, romtemperert
  • 0.5 ts vaniljeekstrakt

Pynt

  • 25 g kokoschips, eller kokosmasse, lettristet
  • 150 g mangopuré

Til servering

  • gresk yoghurt
  • mangopuré
Unngå at skjermen går i dvale
  • 50 g kokosmasse, tørket
  • 7 stykker egg, medium, lettpisket
  • 300 g sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 400 g hvetemel
  • 1 knivsodd salt
  • 1 stk mango, skrelt og delt i tynne skiver på langs
  • 400 g gresk yoghurt

Smørkrem

  • 150 ml helmelk
  • 100 g sukker
  • 3 stykker eggeplomme
  • 1 ss maisenna
  • 350 g usaltet smør, romtemperert
  • 0.5 ts vaniljeekstrakt

Pynt

  • 25 g kokoschips, eller kokosmasse, lettristet
  • 150 g mangopuré

Til servering

  • gresk yoghurt
  • mangopuré

Kaken

Varm oven til 180 grader, varmluft. Smør to runde former (20 cm) og kle dem med bakepapir.
Rist kokos i en panne til den er gyllen og dryss jevnt i bunnen på kakeformene. Ved å riste kokos forsterker du smakene. Legg mangoskivene på toppen av kokosmassen.
Hell yoghurt i en stor miksebolle sammen med egg, sukker, mel, bakepulver og salt og pisk til du har en jevn, myk og glinsende kakerøre.
Hell røren jevn i de to kakeformene og rist litt på dem slik at overflaten jevnes ut.
Bak i ovnen i 40–45 min til kakene er gylne og ferdig. Dette kan du teste med en trepinne for å se om røren henger igjen på pinnen eller ikke. Henger den ikke igjen, er kaken ferdig.

Smørkrem

Lag smørkremen mens kaken kjøles ned. Hell melk i en gryte sammen med sukker. Når melken koker, trekker du den av varmen og rører til sukkeret har løst seg opp.
Ha eggeplommer i en bolle sammen med maisenna og pisk. Spe med den varme melken mens du pisker kontinuerlig. Hell miksen tilbake i gryten og varm forsiktig opp.
Pisk mens væsken tykner nok til at den holder konsistensen på baksiden av en skje. Hell blandingen i en bakebolle, dekk med plastfolie og la den kjøle seg helt ned i kjøleskapet.
Når den er avkjølt, pisker du den og tilsetter en spiseskje smør av gangen. Pisk mellom hver skje med smør som du tilsetter. Visp videre til du har en stiv krem som egner seg til å ha i en sprøytepose.

Montering

Ta den første kaken med frukten pekende opp og legg på et kakefat. Sprøyt kremtopper langs hele kanten og så i midten og fortsett over hele kaken.
Legg kake nummer to på toppen og gjenta prosessen med å sprøyte kremdotter rundt kantene med avstand mellom dottene. Unngå å sprøyte krem i midten.
Hell mangopuré i midten og la den renne ned på sidene. Strø ristet kokos over kaken og server den med gresk yoghurt.
woman cooking

Bon appetit!

Kaken

Varm oven til 180 grader, varmluft. Smør to runde former (20 cm) og kle dem med bakepapir.
Rist kokos i en panne til den er gyllen og dryss jevnt i bunnen på kakeformene. Ved å riste kokos forsterker du smakene. Legg mangoskivene på toppen av kokosmassen.
Hell yoghurt i en stor miksebolle sammen med egg, sukker, mel, bakepulver og salt og pisk til du har en jevn, myk og glinsende kakerøre.
Hell røren jevn i de to kakeformene og rist litt på dem slik at overflaten jevnes ut.
Bak i ovnen i 40–45 min til kakene er gylne og ferdig. Dette kan du teste med en trepinne for å se om røren henger igjen på pinnen eller ikke. Henger den ikke igjen, er kaken ferdig.

Smørkrem

Lag smørkremen mens kaken kjøles ned. Hell melk i en gryte sammen med sukker. Når melken koker, trekker du den av varmen og rører til sukkeret har løst seg opp.
Ha eggeplommer i en bolle sammen med maisenna og pisk. Spe med den varme melken mens du pisker kontinuerlig. Hell miksen tilbake i gryten og varm forsiktig opp.
Pisk mens væsken tykner nok til at den holder konsistensen på baksiden av en skje. Hell blandingen i en bakebolle, dekk med plastfolie og la den kjøle seg helt ned i kjøleskapet.
Når den er avkjølt, pisker du den og tilsetter en spiseskje smør av gangen. Pisk mellom hver skje med smør som du tilsetter. Visp videre til du har en stiv krem som egner seg til å ha i en sprøytepose.

Montering

Ta den første kaken med frukten pekende opp og legg på et kakefat. Sprøyt kremtopper langs hele kanten og så i midten og fortsett over hele kaken.
Legg kake nummer to på toppen og gjenta prosessen med å sprøyte kremdotter rundt kantene med avstand mellom dottene. Unngå å sprøyte krem i midten.
Hell mangopuré i midten og la den renne ned på sidene. Strø ristet kokos over kaken og server den med gresk yoghurt.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?