Bunnen til denne valnøttkaken er usedvanlig saftig. Den smaker nydelig av valnøtter og appelsin, som er en herlig smakskombinasjon. Kaken er dekket med en vidunderlig god mascarponekrem, som er smaksatt med vanilje, og på toppen pyntes den med hele valnøttkjerner, saftige appelsinskiver og ferske fiken. Dette er en litt annerledes valnøttkake, som kan anbefales på det varmeste!
Pisk mykt smør, brunt sukker, honning og revet appelsinskall sammen til en luftig smørkrem.
Pisk inn eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Sikt sammen hvetemel og bakepulver, og vend dette inn i deigen. Mal valnøttene og bland de malte nøttene inn i deigen til slutt. Nøttene kan gjerne males i food processor, slik at de blir grovkornet.
Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 35 minutter. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av formen.
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Flytt den deretter over på et fat.
Til mascarponekremen has mascaponeost og kjøleskapskald kremfløte i en bolle.
Tilsett melis og vaniljepasta. Pisk blandingen sammen til du få en fast og fløyelsmyk mascarponekrem.
Fordel mascarponekremen jevnt over kaken. Skjær ut noen fine appelsinfileter fra appelsinene og legg på kaken.
Pynt videre med halve, ferske fiken og hele valnøttkjerner. Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering.
Bon appetit!
Pisk mykt smør, brunt sukker, honning og revet appelsinskall sammen til en luftig smørkrem.
Pisk inn eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Sikt sammen hvetemel og bakepulver, og vend dette inn i deigen. Mal valnøttene og bland de malte nøttene inn i deigen til slutt. Nøttene kan gjerne males i food processor, slik at de blir grovkornet.
Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 35 minutter. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av formen.
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Flytt den deretter over på et fat.
Til mascarponekremen has mascaponeost og kjøleskapskald kremfløte i en bolle.
Tilsett melis og vaniljepasta. Pisk blandingen sammen til du få en fast og fløyelsmyk mascarponekrem.
Fordel mascarponekremen jevnt over kaken. Skjær ut noen fine appelsinfileter fra appelsinene og legg på kaken.
Pynt videre med halve, ferske fiken og hele valnøttkjerner. Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto