Mariaboller - Choux au craquelin
Mariaboller, eller Choux au craquelin, er vannbakkels som stekes med en skive mørdeig oppå. Dette gjør at den ferdigstekte vannbakkelsen ender opp med en sprø, søt, karamellisert overflate.
Som fyll er det her brukt en karamellkrem med en klype salt, et par skjeer smør og til slutt litt pisket krem. Karamellkremen kan lages god tid i forveien, men vend eventuelt inn pisket krem rett før bruk.
Mariaboller, eller Choux au craquelin, er vannbakkels som stekes med en skive mørdeig oppå. Dette gjør at den ferdigstekte vannbakkelsen ender opp med en sprø, søt, karamellisert overflate.
Som fyll er det her brukt en karamellkrem med en klype salt, et par skjeer smør og til slutt litt pisket krem. Karamellkremen kan lages god tid i forveien, men vend eventuelt inn pisket krem rett før bruk.
Ingredienser
Karamellkrem
- 150 g sukker
- 1 dl fløte, varm
- 5 dl melk
- 1 klype salt
- 0.5 stk vaniljestang, frøene, eller to teskjeer vaniljesukker
- 3 ss maisenna
- 1 stk egg, stort
- 3 stykker egg, store
- 3 ss smør
- 2 dl fløte, kan sløyfes
Mørdeig
- 125 g meierismør, romtemperert
- 150 g brunt sukker
- 150 g mel
- 1 ts vaniljesukker
Vannbakkels
- 300 g vann
- 120 g meierismør
- 130 g hvetemel
- 1 klype salt
- 4 stykker egg
Slik gjør du:
Karamellkrem
- 150 g sukker
- 1 dl fløte, varm
- 5 dl melk
- 1 klype salt
- 0.5 stk vaniljestang, frøene, eller to teskjeer vaniljesukker
- 3 ss maisenna
- 1 stk egg, stort
- 3 stykker egg, store
- 3 ss smør
- 2 dl fløte, kan sløyfes
Mørdeig
- 125 g meierismør, romtemperert
- 150 g brunt sukker
- 150 g mel
- 1 ts vaniljesukker
Vannbakkels
- 300 g vann
- 120 g meierismør
- 130 g hvetemel
- 1 klype salt
- 4 stykker egg
Karamellkrem
Mørdeig
Vannbakkels
Bak ut
