Her får du porsjonsutgaven av festkaken pavlova. Mini-pavlova er den søte festen som byr på alt man vil ha i en porsjonskake: sprø, myk, kremet, søt og frisk. Friskheten kommer fra toppingen, og der gjør jordbær en aldeles strålende innsats. Tips: Vaniljekremen kan med fordel lages dagen i forveien.
Her får du porsjonsutgaven av festkaken pavlova. Mini-pavlova er den søte festen som byr på alt man vil ha i en porsjonskake: sprø, myk, kremet, søt og frisk. Friskheten kommer fra toppingen, og der gjør jordbær en aldeles strålende innsats. Tips: Vaniljekremen kan med fordel lages dagen i forveien.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. Tilsett sukkeret litt etter litt, et par spiseskjeer om gangen. Senk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk videre til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett maisenna og eddik og visp 10 sekunder til.
Kle et stekebrett med bakepapir. Fordel marengsen i åtte like store «topper» (enklest er det å fylle marengsen i en sprøytepose for så å sprøyte ut små ringer eller store «dotter»).
Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 120 grader. Stek marengsene i cirka 1 time. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem på innsiden.
Avkjøl mini-pavlovaene i romtemperatur, eller skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl marengsen i ovnen.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen og frøene over i en kasserolle. Tilsett melken og halvparten av sukkeret. Gi blandingen et sakte oppkok.
Visp eggeplommer, egg, maisenna og resten av sukkeret godt sammen i en bolle. Hell den varme melken over eggeblandingen mens du visper energisk. Hell alt tilbake i kasserollen. Kok opp blandingen under konstant visping (for å unngå klumper og eggetråder) og la den koke i 2 minutter til kremen blir tykk og blank (hele tiden med energisk visping).
Hell vaniljekremen over i en ren bolle (er det klumper i kremen bør den gnis gjennom en sil) og legg plastfilm helt ned på overflaten av kremen for å unngå snerk. Avkjøl kremen først i romtemperatur og videre i kjøleskap.
Rens jordbærene. Mos noen av bærene sammen med en klype sukker til en tykk saus. Del resten av bærene i fire og bland bærene sammen med sausen.
Pisk fløten til myk krem. Løft pavlovaene over på tallerkener og topp dem med pisket krem, vaniljekrem og jordbær. Server eventuelt resten ved siden av.
Bon appetit!
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. Tilsett sukkeret litt etter litt, et par spiseskjeer om gangen. Senk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk videre til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett maisenna og eddik og visp 10 sekunder til.
Kle et stekebrett med bakepapir. Fordel marengsen i åtte like store «topper» (enklest er det å fylle marengsen i en sprøytepose for så å sprøyte ut små ringer eller store «dotter»).
Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 120 grader. Stek marengsene i cirka 1 time. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem på innsiden.
Avkjøl mini-pavlovaene i romtemperatur, eller skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl marengsen i ovnen.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen og frøene over i en kasserolle. Tilsett melken og halvparten av sukkeret. Gi blandingen et sakte oppkok.
Visp eggeplommer, egg, maisenna og resten av sukkeret godt sammen i en bolle. Hell den varme melken over eggeblandingen mens du visper energisk. Hell alt tilbake i kasserollen. Kok opp blandingen under konstant visping (for å unngå klumper og eggetråder) og la den koke i 2 minutter til kremen blir tykk og blank (hele tiden med energisk visping).
Hell vaniljekremen over i en ren bolle (er det klumper i kremen bør den gnis gjennom en sil) og legg plastfilm helt ned på overflaten av kremen for å unngå snerk. Avkjøl kremen først i romtemperatur og videre i kjøleskap.
Rens jordbærene. Mos noen av bærene sammen med en klype sukker til en tykk saus. Del resten av bærene i fire og bland bærene sammen med sausen.
Pisk fløten til myk krem. Løft pavlovaene over på tallerkener og topp dem med pisket krem, vaniljekrem og jordbær. Server eventuelt resten ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto