Til hovedinnhold

Rullekake med matcha og kremostkrem

1 h

Rullekake med matcha og kremostkrem er kaken for deg som er glad i den japanske, grønne teen matcha!

Pynt med litt ekstra sesamfrø og gjerne noen fine syreblader. 

Lagret av 122 brukere
Rullekake med matcha og kremostkrem

Rullekake med matcha og kremostkrem er kaken for deg som er glad i den japanske, grønne teen matcha!

Pynt med litt ekstra sesamfrø og gjerne noen fine syreblader. 

Lagret av 122 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 6 stykker egg, mellomstore/store
  • 180 g sukker, finkornet
  • 150 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 2 ss matcha, pulver

Til smøring og dryss

  • sukker
  • smør, smeltet, eller nøytral olje

Fyll

  • 200 g kremost naturell
  • 2 dl fløte
  • 60 g sukker
  • 1 - 2 ss matcha, pulver

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stykker egg, mellomstore/store
  • 180 g sukker, finkornet
  • 150 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 2 ss matcha, pulver

Til smøring og dryss

  • sukker
  • smør, smeltet, eller nøytral olje

Fyll

  • 200 g kremost naturell
  • 2 dl fløte
  • 60 g sukker
  • 1 - 2 ss matcha, pulver
Varm ovnen til 180 grader.
Dekk et stort stekebrett med bakepapir og smør papiret godt med smør eller olje.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og matcha-pulver.
Løft det tørre forsiktig inn i eggedosisen.
Stryk massen jevnt utover stekebrettet. Stek kaken midt i ovnen i cirka 15 minutter, eller til overflaten er gyllen og jevnt stekt.
Lag til et ark med bakepapir, som er minst like stort som kaken, og dryss det med et jevnt lag sukker og sesamfrø. Du kan også bruke et kjøkkenhåndkle.
Vend den nystekte kaken over på det sukrede underlaget. Legg et klede eller et kaldt stekebrett over kaken, slik at den holder seg myk. La kaken bli helt avkjølt.
Pisk kremosten glatt og klumpfri. Tilsett fløte, sukker og matcha og pisk videre til en tykk og glatt krem.
Bre kremen jevnt utover kaken, men la det være igjen en 2 cm bred kant på langsiden lengst fra deg.
Begynn med langsiden nærmest deg og rull kaken tett sammen ved hjelp av bakepapiret eller kjøkkenhåndkleet. Pass på at skjøten ligger ned.
Løft rullekaken forsiktig over på et serveringsfat eller skjær rullekaken i tykke skiver.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader.
Dekk et stort stekebrett med bakepapir og smør papiret godt med smør eller olje.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og matcha-pulver.
Løft det tørre forsiktig inn i eggedosisen.
Stryk massen jevnt utover stekebrettet. Stek kaken midt i ovnen i cirka 15 minutter, eller til overflaten er gyllen og jevnt stekt.
Lag til et ark med bakepapir, som er minst like stort som kaken, og dryss det med et jevnt lag sukker og sesamfrø. Du kan også bruke et kjøkkenhåndkle.
Vend den nystekte kaken over på det sukrede underlaget. Legg et klede eller et kaldt stekebrett over kaken, slik at den holder seg myk. La kaken bli helt avkjølt.
Pisk kremosten glatt og klumpfri. Tilsett fløte, sukker og matcha og pisk videre til en tykk og glatt krem.
Bre kremen jevnt utover kaken, men la det være igjen en 2 cm bred kant på langsiden lengst fra deg.
Begynn med langsiden nærmest deg og rull kaken tett sammen ved hjelp av bakepapiret eller kjøkkenhåndkleet. Pass på at skjøten ligger ned.
Løft rullekaken forsiktig over på et serveringsfat eller skjær rullekaken i tykke skiver.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?