Rullekake med bringebær

60 min

Rullekake med bringebær er en enkel og klassisk rullekake.

Bringebær kan byttes ut med andre rørte bær eller syltetøy. I stedet for krem inni kaken kan du servere pisket krem ved siden av eller kle hele rullen med krem.

650 har lagret denne
Rullekake med bringebær

Rullekake med bringebær er en enkel og klassisk rullekake.

Bringebær kan byttes ut med andre rørte bær eller syltetøy. I stedet for krem inni kaken kan du servere pisket krem ved siden av eller kle hele rullen med krem.

650 har lagret denne
5
porsjoner
  • 6 stykker egg, mellomstore/store
  • 180 g sukker, finkornet
  • 150 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker

Til smøring og dryss

  • sukker
  • smør, smeltet, eller nøytral olje

Fyll og pynt

  • 2 dl rørte bær
  • 4 dl fløte
Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stykker egg, mellomstore/store
  • 180 g sukker, finkornet
  • 150 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker

Til smøring og dryss

  • sukker
  • smør, smeltet, eller nøytral olje

Fyll og pynt

  • 2 dl rørte bær
  • 4 dl fløte
Varm ovnen til 180 grader.
Dekk et stort stekebrett med bakepapir og smør papiret godt med smør eller olje.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Løft det tørre forsiktig inn i eggedosisen.
Stryk massen jevnt utover stekebrettet. Stek kaken midt i ovnen i cirka 15 minutter eller til overflaten er gyllen og jevnt stekt.
Lag til et ark med bakepapir, som er minst like stort som kaken, og dryss det med et jevnt lag sukker. Du kan også bruke et kjøkkenhåndkle.
Vend den nystekte kaken over på det sukrede underlaget. Legg et klede eller et kaldt stekebrett over kaken slik at den holder seg myk. La kaken bli helt avkjølt.
Pisk fløten til krem. Smør syltetøyet jevnt utover kaken og bre over kremen. La det være igjen en 2 cm bred kant på langsiden lengst fra deg.
Begynn med langsiden nærmest deg og rull kaken tett sammen ved hjelp av bakepapiret eller kjøkkenhåndkleet.
Pass på at skjøten ligger ned. Løft rullekaken forsiktig over på et serveringsfat eller skjær rullekaken i tykke skiver.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader.
Dekk et stort stekebrett med bakepapir og smør papiret godt med smør eller olje.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Løft det tørre forsiktig inn i eggedosisen.
Stryk massen jevnt utover stekebrettet. Stek kaken midt i ovnen i cirka 15 minutter eller til overflaten er gyllen og jevnt stekt.
Lag til et ark med bakepapir, som er minst like stort som kaken, og dryss det med et jevnt lag sukker. Du kan også bruke et kjøkkenhåndkle.
Vend den nystekte kaken over på det sukrede underlaget. Legg et klede eller et kaldt stekebrett over kaken slik at den holder seg myk. La kaken bli helt avkjølt.
Pisk fløten til krem. Smør syltetøyet jevnt utover kaken og bre over kremen. La det være igjen en 2 cm bred kant på langsiden lengst fra deg.
Begynn med langsiden nærmest deg og rull kaken tett sammen ved hjelp av bakepapiret eller kjøkkenhåndkleet.
Pass på at skjøten ligger ned. Løft rullekaken forsiktig over på et serveringsfat eller skjær rullekaken i tykke skiver.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?