Nam! Dette er en sprø og myk pavlova med krem av pasjonsfrukt, mango og ekstra pasjonsfruktsaus. Denne varianten av pavlova kan du imponere med. Tips: Både pavlova og pasjonsfruktkrem kan lages dagen i forveien.
Er det den klassiske pavlovaen du ser etter? Her finner du oppskrift på pavlova med vaniljekrem og bær av Lise Finckenhagen.
Nam! Dette er en sprø og myk pavlova med krem av pasjonsfrukt, mango og ekstra pasjonsfruktsaus. Denne varianten av pavlova kan du imponere med. Tips: Både pavlova og pasjonsfruktkrem kan lages dagen i forveien.
Er det den klassiske pavlovaen du ser etter? Her finner du oppskrift på pavlova med vaniljekrem og bær av Lise Finckenhagen.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. Bland maisenna sammen med resten av sukkeret. Tilsett sukkeret i marengsen litt etter litt, et par spiseskjeer om gangen. Øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett eddik og visp i 10 sekunder til.
Ha marengsen over på et stekebrett kledd med bakepapir. Form den til en rund kake, cirka 20 -22 cm i diameter.
Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 120 grader. Stek marengsen i cirka 1 time. Marengsen skal bli sprø på utsiden og være myk som krem på innsiden.
Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.
Bløtlegg gelatinplatene til pasjonsfruktkremen i kaldt vann. Visp pasjonsfruktsaft, eggeplommer og sukker sammen i en kasserolle. Kok blandingen forsiktig opp under konstant omrøring. Skru av varmen når det begynner å boble.
Rør inn gelatinen og rør inn smøret litt etter litt. Avkjøl kremen.
Løft pavlovaen forsiktig over på et serveringsfat. Rens mangoen og skjær den i skiver. Pisk rømme, fløte og sukker til tykk krem. Bre den piskede kremen og pasjonsfruktkremen over marengsen. Topp med mango og pasjonsfruktsaus. Serveres med det samme.
Pasjonsfruktsaus
Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Ha det over i en kasserolle sammen med sukker og vann/appelsinsaft. Kok opp og la sausen koke noen minutter til den tykner. Avkjøl sausen før servering.
Bon appetit!
Forvarm ovnen til 150 grader.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. Bland maisenna sammen med resten av sukkeret. Tilsett sukkeret i marengsen litt etter litt, et par spiseskjeer om gangen. Øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett eddik og visp i 10 sekunder til.
Ha marengsen over på et stekebrett kledd med bakepapir. Form den til en rund kake, cirka 20 -22 cm i diameter.
Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 120 grader. Stek marengsen i cirka 1 time. Marengsen skal bli sprø på utsiden og være myk som krem på innsiden.
Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.
Bløtlegg gelatinplatene til pasjonsfruktkremen i kaldt vann. Visp pasjonsfruktsaft, eggeplommer og sukker sammen i en kasserolle. Kok blandingen forsiktig opp under konstant omrøring. Skru av varmen når det begynner å boble.
Rør inn gelatinen og rør inn smøret litt etter litt. Avkjøl kremen.
Løft pavlovaen forsiktig over på et serveringsfat. Rens mangoen og skjær den i skiver. Pisk rømme, fløte og sukker til tykk krem. Bre den piskede kremen og pasjonsfruktkremen over marengsen. Topp med mango og pasjonsfruktsaus. Serveres med det samme.
Pasjonsfruktsaus
Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Ha det over i en kasserolle sammen med sukker og vann/appelsinsaft. Kok opp og la sausen koke noen minutter til den tykner. Avkjøl sausen før servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto