Denne bløtkaken er laget av en stor rullekake, som rulles stående. Hvis du ikke ønsker å bruke jordbær i rullekake-kaken, kan de byttes ut med andre bær eller syltetøy.
Denne bløtkaken er laget av en stor rullekake, som rulles stående. Hvis du ikke ønsker å bruke jordbær i rullekake-kaken, kan de byttes ut med andre bær eller syltetøy.
Varm ovnen til 180 grader. Dekk et stort stekebrett med bakepapir og smør papiret godt med smør eller olje.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Løft forsiktig inn siktet mel blandet med bakepulver og vaniljesukker.
Stryk massen jevnt utover stekebrettet og stek kaken midt i ovnen i cirka 15 minutter, eller til overflaten er gyllen og jevnt stekt.
Dryss et et jevnt lag sukker på et ark bakepapir, som er minst like stort som kaken. Du kan også bruke et kjøkkenhåndkle.
Vend den nystekte kaken over på bakepapiret eller kjøkkenhåndkleet. Legg et klede eller et kaldt stekebrett over kaken, slik at den holder seg myk. Avkjøl.
Spar noen fine jordbær til pynt. Rens og mos resten av bærene. Smak til med sukker og rør til sukkeret er oppløst.
Smør de rørte bærene jevnt utover kakebunnen.
Del bunnen i fire like brede remser. Kaken blir høyere fra langsiden, men får flere runder fra kortsiden.
Rull en remse samme og fortsett å rulle remsene rundt til du får det som ligner en kjempestor skive rullekake.
Gjør det på den måten du synes er enklest, enten ved å fortsette å rulle på neste remse, eller ved at du tar den første rullen, legger den på et fat og kler de andre remsene rundt. Resultatet blir omtrent det samme.
Pisk fløten til myk krem og bre kremen jevnt rundt kaken.
Pynt med resten av bærene og server.
Bon appetit!
Varm ovnen til 180 grader. Dekk et stort stekebrett med bakepapir og smør papiret godt med smør eller olje.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Løft forsiktig inn siktet mel blandet med bakepulver og vaniljesukker.
Stryk massen jevnt utover stekebrettet og stek kaken midt i ovnen i cirka 15 minutter, eller til overflaten er gyllen og jevnt stekt.
Dryss et et jevnt lag sukker på et ark bakepapir, som er minst like stort som kaken. Du kan også bruke et kjøkkenhåndkle.
Vend den nystekte kaken over på bakepapiret eller kjøkkenhåndkleet. Legg et klede eller et kaldt stekebrett over kaken, slik at den holder seg myk. Avkjøl.
Spar noen fine jordbær til pynt. Rens og mos resten av bærene. Smak til med sukker og rør til sukkeret er oppløst.
Smør de rørte bærene jevnt utover kakebunnen.
Del bunnen i fire like brede remser. Kaken blir høyere fra langsiden, men får flere runder fra kortsiden.
Rull en remse samme og fortsett å rulle remsene rundt til du får det som ligner en kjempestor skive rullekake.
Gjør det på den måten du synes er enklest, enten ved å fortsette å rulle på neste remse, eller ved at du tar den første rullen, legger den på et fat og kler de andre remsene rundt. Resultatet blir omtrent det samme.
Pisk fløten til myk krem og bre kremen jevnt rundt kaken.