En vakker pavlova-krans som passer perfekt til 17. mai. Oppskriften gir en stor kake. Topp den med de bærene du ønsker, enten det er jordbær, bringebær eller blåbær - eller alle. Klassisk pavlova i langpanne med vaniljekrem og bær.
En vakker pavlova-krans som passer perfekt til 17. mai. Oppskriften gir en stor kake. Topp den med de bærene du ønsker, enten det er jordbær, bringebær eller blåbær - eller alle. Klassisk pavlova i langpanne med vaniljekrem og bær.
180 g eggehvite, eggehviter fra 6 mellomstore/store egg
300 g sukker, finkornet
1 ss maisenna
2 ts hvitvinseddik
Bringebærkrem
2 dl bringebærsyltetøy, eller rørte bringebær
5 dl fløte
Til pynt
bær, friske, som jordbær/bringebær/blåbær
tørkede bringebær, knuste
melis, dryss
bringebærsaus, kan sløyfes
mynteblader, kan sløyfes
spiselige blomster, kan sløyfes
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. Bland maisenna sammen med resten av sukkeret og tilsett sukkeret i marengsen litt etter litt, øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett eddik og visp 10 sekunder til.
Tegn en sirkel (cirka 22-24 cm i diameter) på et bakepapir og legg bakepapiret på et stekebrett. Form marengsen som en krans langs med sirkelen (enklest er det å fylle marengsen i en sprøytepose for så å sprøyte ut ringer eller store «dotter» langs med den opptegnede sirkelen).
Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 120 grader. Stek marengsen i cirka 1 time. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem på innsiden.
Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.
Løft pavlovaen forsiktig over på et fat. Vend sammen pisket krem og rørte bringebær/bringebærsyltetøy til en deilig bringebærkrem. Fordel kremen over pavlovakransen og pynt med friske bær, melis og blomster. Drypp til slutt over litt saus hvis ønskelig.
Bon appetit!
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. Bland maisenna sammen med resten av sukkeret og tilsett sukkeret i marengsen litt etter litt, øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett eddik og visp 10 sekunder til.
Tegn en sirkel (cirka 22-24 cm i diameter) på et bakepapir og legg bakepapiret på et stekebrett. Form marengsen som en krans langs med sirkelen (enklest er det å fylle marengsen i en sprøytepose for så å sprøyte ut ringer eller store «dotter» langs med den opptegnede sirkelen).
Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 120 grader. Stek marengsen i cirka 1 time. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem på innsiden.
Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.
Løft pavlovaen forsiktig over på et fat. Vend sammen pisket krem og rørte bringebær/bringebærsyltetøy til en deilig bringebærkrem. Fordel kremen over pavlovakransen og pynt med friske bær, melis og blomster. Drypp til slutt over litt saus hvis ønskelig.