Kokoskake med karamell er en nydelig kake bestående av myke kokoskakebunner, som settes sammen med en lett syrlig crème fraîche-krem og tykk, søt karamellsaus. Denne kokoskaken med karamell er en drøm av en kake!
Kokoskake med karamell er en nydelig kake bestående av myke kokoskakebunner, som settes sammen med en lett syrlig crème fraîche-krem og tykk, søt karamellsaus. Denne kokoskaken med karamell er en drøm av en kake!
Det kan lønne seg å forberede karamellen dagen i forveien. Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt (prosessen tar cirka 10-15 minutter).
Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan rører rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen.
Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen. Rør godt og la karamellen småkoke i cirka 5 minutter under stadig omrøring.
Ta kjelen av platen og la karamellen avkjøles i romtemperatur til dagen etter.
Til kokoskakebunnene vispes egg og melk lett sammen med en visp. Smelt smøret og ha i.
I en annen bolle blandes de tørre ingrediensene. Ha eggeblandingen i det tørre, og rør deigen raskt sammen for hånd, men ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen godt blandet.
Fordel deigen i 3 runde former (22 cm i diameter). Hvis du ikke har 3 like store former, går det fint å steke en kakebunn av gangen. Stek kakene på rist midt i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter. Avkjøl kakebunnene til de er helt kalde.
Pisk kremfløten til krem. I en annen bolle piskes crème fraîche til en tykk krem. Det tar litt lenger tid enn med kremfløten, så regn med cirka 10 minutter med elektrisk mikser. Vend disse to kremene sammen og smak til med litt melis.
Legg den nederste kakebunnen på et fat og fordel over ca. en tredel av crème fraîche-kremen. Ringle over noen skjeer flytende karamell. Legg på den andre kakebunnen og dekke også den først med samme mengde crème fraîche-krem og deretter karamell. Legg på den tredje kakebunnen.
Dekk med resten av crème fraîche-kremen. Dryss over kokosflak. Ringe over karamell til pynt. Server resten av karamellen som tilbehør ved servering av kaken.
Bon appetit!
Det kan lønne seg å forberede karamellen dagen i forveien. Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt (prosessen tar cirka 10-15 minutter).
Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan rører rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen.
Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen. Rør godt og la karamellen småkoke i cirka 5 minutter under stadig omrøring.
Ta kjelen av platen og la karamellen avkjøles i romtemperatur til dagen etter.
Til kokoskakebunnene vispes egg og melk lett sammen med en visp. Smelt smøret og ha i.
I en annen bolle blandes de tørre ingrediensene. Ha eggeblandingen i det tørre, og rør deigen raskt sammen for hånd, men ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen godt blandet.
Fordel deigen i 3 runde former (22 cm i diameter). Hvis du ikke har 3 like store former, går det fint å steke en kakebunn av gangen. Stek kakene på rist midt i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter. Avkjøl kakebunnene til de er helt kalde.
Pisk kremfløten til krem. I en annen bolle piskes crème fraîche til en tykk krem. Det tar litt lenger tid enn med kremfløten, så regn med cirka 10 minutter med elektrisk mikser. Vend disse to kremene sammen og smak til med litt melis.
Legg den nederste kakebunnen på et fat og fordel over ca. en tredel av crème fraîche-kremen. Ringle over noen skjeer flytende karamell. Legg på den andre kakebunnen og dekke også den først med samme mengde crème fraîche-krem og deretter karamell. Legg på den tredje kakebunnen.
Dekk med resten av crème fraîche-kremen. Dryss over kokosflak. Ringe over karamell til pynt. Server resten av karamellen som tilbehør ved servering av kaken.