Pavlova med mascarponekrem og bær

2 timer

Denne vakre og rustikke marengskaken bestående av seig, sprø og myk marengs toppet med mascarponekrem og massevis av bær, vil garantert høste stor applaus når den settes på bordet. 

Tips: Mascarponekrem kan byttes ut med pisket krem, vaniljekrem eller «råkrem».

Er det den klassiske pavlovaen du ser etter? Her finner du oppskrift på Pavlova med vaniljekrem og bær av Lise Finckenhagen.

186 har lagret denne
Pavlova med mascarpone og bær

Denne vakre og rustikke marengskaken bestående av seig, sprø og myk marengs toppet med mascarponekrem og massevis av bær, vil garantert høste stor applaus når den settes på bordet. 

Tips: Mascarponekrem kan byttes ut med pisket krem, vaniljekrem eller «råkrem».

Er det den klassiske pavlovaen du ser etter? Her finner du oppskrift på Pavlova med vaniljekrem og bær av Lise Finckenhagen.

186 har lagret denne
6
porsjoner

Marengs

  • 4 stk eggehvite, fra mellomstore/store egg
  • 300 g sukker, finkornet
  • 1 ts vaniljesukker, ekte

Mascarponekrem

  • 4 dl fløte
  • 200 g mascarpone
  • 100 g sukker, finkornet, eller melis
  • bær, etter ønske
Unngå at skjermen går i dvale

Marengs

  • 4 stk eggehvite, fra mellomstore/store egg
  • 300 g sukker, finkornet
  • 1 ts vaniljesukker, ekte

Mascarponekrem

  • 4 dl fløte
  • 200 g mascarpone
  • 100 g sukker, finkornet, eller melis
  • bær, etter ønske
Varm ovnen til 110 grader. Pisk eggehvitene til mykt hvitt skum ved middels hastighet. Vær nøye med at det ikke er rester av eggeplomme i hviten (da kan det være vanskelig å få marengsen stiv).
Bland sammen sukker og vaniljesukker og tilsett sukkeret, litt etter litt, mens maskinen går. Pisk videre ved full hastighet til du får en stiv, seig og blank marengs, cirka 7-8 minutter.
Fyll marengsen over i en sprøytepose og sprøyt ut to runde marengsbunner (cirka 20 cm i diameter) på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek marengsbunnene i cirka 1 time og 15 minutter, til de er sprø utenpå, løsner fra bakepapiret og er myke inni. Avkjøles i romtemperatur.
Visp sammen fløte, mascarpone og melis. Visp til myk krem, men vær forsiktig så du ikke pisker for mye. På grunn av det høye fettinnholdet kan kremen «sprekke» eller korne seg ganske fort.
Rens og del bærene. Legg en marengsbunn på et passende fat. Bre over halvparten av kremen og dryss over godt med bær. Legg på den andre marengsbunnen og topp med resten av kremen og bærene.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 110 grader. Pisk eggehvitene til mykt hvitt skum ved middels hastighet. Vær nøye med at det ikke er rester av eggeplomme i hviten (da kan det være vanskelig å få marengsen stiv).
Bland sammen sukker og vaniljesukker og tilsett sukkeret, litt etter litt, mens maskinen går. Pisk videre ved full hastighet til du får en stiv, seig og blank marengs, cirka 7-8 minutter.
Fyll marengsen over i en sprøytepose og sprøyt ut to runde marengsbunner (cirka 20 cm i diameter) på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek marengsbunnene i cirka 1 time og 15 minutter, til de er sprø utenpå, løsner fra bakepapiret og er myke inni. Avkjøles i romtemperatur.
Visp sammen fløte, mascarpone og melis. Visp til myk krem, men vær forsiktig så du ikke pisker for mye. På grunn av det høye fettinnholdet kan kremen «sprekke» eller korne seg ganske fort.
Rens og del bærene. Legg en marengsbunn på et passende fat. Bre over halvparten av kremen og dryss over godt med bær. Legg på den andre marengsbunnen og topp med resten av kremen og bærene.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?