Marengsrullekake med moreller er lett og sommerlig. Marengsen inneholder vaniljekrempulver, som både gir deilig vaniljesmak og gjør at marengsbunnen holder seg myk.
Rullekaken fylles med pisket fløtekrem og masse søte moreller. Dette er rett og slett en drøm av en sommerkake!
Marengsrullekake med moreller er lett og sommerlig. Marengsen inneholder vaniljekrempulver, som både gir deilig vaniljesmak og gjør at marengsbunnen holder seg myk.
Rullekaken fylles med pisket fløtekrem og masse søte moreller. Dette er rett og slett en drøm av en sommerkake!
1 pakke vaniljekrempulver, bruk pulveret fra kakefyll med vaniljesmak
Fyll
3 dl kremfløte
2 ss melis
300 g moreller
Pisk eggehviter og sukker med elektrisk mikser i cirka 10 minutter, til du får en stiv og blank marengs.
Vend vaniljekrempulveret forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. Merk at du kun skal bruke pulveret og ikke ferdiglaget vaniljekrem
Bre marengsdeigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i 20 minutter.
Legg et kjøkkenhånkle på kjøkkenbenken og dryss håndkleet med sukker.
Ta kaken ut av ovnen og hvelv den straks over på det sukrede kjøkkenhåndkleet. Dra av bakepapiret og avkjøl kaken med den varme langpannen over. Dette gjør at kaken holder seg myk også etter at den er avkjølt.
Pisk kremfløten til luftig krem. Smak til kremen med melis.
Løft vekk langpannen over kaken. Bre kremen over den kalde kaken.
Rens moreller for stener og fordel dem over kremen.
Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og flytt kaken over på et passende, avlangt kakefat.
Bon appetit!
Pisk eggehviter og sukker med elektrisk mikser i cirka 10 minutter, til du får en stiv og blank marengs.
Vend vaniljekrempulveret forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. Merk at du kun skal bruke pulveret og ikke ferdiglaget vaniljekrem
Bre marengsdeigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i 20 minutter.
Legg et kjøkkenhånkle på kjøkkenbenken og dryss håndkleet med sukker.
Ta kaken ut av ovnen og hvelv den straks over på det sukrede kjøkkenhåndkleet. Dra av bakepapiret og avkjøl kaken med den varme langpannen over. Dette gjør at kaken holder seg myk også etter at den er avkjølt.
Pisk kremfløten til luftig krem. Smak til kremen med melis.
Løft vekk langpannen over kaken. Bre kremen over den kalde kaken.
Rens moreller for stener og fordel dem over kremen.
Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og flytt kaken over på et passende, avlangt kakefat.