Til hovedinnhold

Enkel kake med vanilje og jordbær

1 h 30 min

Enkel kake med vanilje og jordbær er enkel å lage og smaker nydelig. Pynt med blomster, mynte, engsyre hakkede nøtter eller krokan. Husk at selv om ikke blomstene skal spises, er det viktig at de ikke er giftige.

Du trenger en springform à 20-22 cm i diameter.

Lagret av 84 brukere
Enkel kake med vanilje og jordbær

Enkel kake med vanilje og jordbær er enkel å lage og smaker nydelig. Pynt med blomster, mynte, engsyre hakkede nøtter eller krokan. Husk at selv om ikke blomstene skal spises, er det viktig at de ikke er giftige.

Du trenger en springform à 20-22 cm i diameter.

Lagret av 84 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 150 g meierismør
  • 3 stykker egg, store/mellomstore
  • 180 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, evt. 2 ts ekte vaniljesukker
  • 180 g mel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 0.75 dl fløte

Topping

  • 3 dl fløte
  • 1 kurv jordbær
  • mynteblader, eller spiselige blomster

Jordbærsaus

  • 200 g jordbær, friske eller fryste
  • 3 ss sukker
  • sitronsaft, noen dråper, evt. limesaft

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g meierismør
  • 3 stykker egg, store/mellomstore
  • 180 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, evt. 2 ts ekte vaniljesukker
  • 180 g mel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 0.75 dl fløte

Topping

  • 3 dl fløte
  • 1 kurv jordbær
  • mynteblader, eller spiselige blomster

Jordbærsaus

  • 200 g jordbær, friske eller fryste
  • 3 ss sukker
  • sitronsaft, noen dråper, evt. limesaft
Varm ovnen til 170 grader. Kle formen med bakepapir.
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg, sukker og vanilje eller vaniljesukker til eggedosis.
Sikt sammen mel og bakepulver. Rør smør, fløte og mel vekselsvis inn i eggedosisen.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 40 minutter. Sjekk gjerne med en kakepinne om den er klar.
Avkjøl kaken 10 minutter i formen før du vender den opp-ned på en rist og lar kaken avkjøle seg videre.
Pisk fløten til myk krem rett før servering. Rens bærene og del dem i to eller fire.
Kjør jordbær og sukker med en stavmikser, eller i en hurtigmikser, til tykk saus. Smak til med noen dråper sitron- eller limesaft. Sukkermengden kan justeres etter sødmen på bærene.
Legg kaken på et serveringfat. Topp med pisket krem og masse jordbær. Hell litt saus over jordbærene og server resten av sausen ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 170 grader. Kle formen med bakepapir.
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg, sukker og vanilje eller vaniljesukker til eggedosis.
Sikt sammen mel og bakepulver. Rør smør, fløte og mel vekselsvis inn i eggedosisen.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 40 minutter. Sjekk gjerne med en kakepinne om den er klar.
Avkjøl kaken 10 minutter i formen før du vender den opp-ned på en rist og lar kaken avkjøle seg videre.
Pisk fløten til myk krem rett før servering. Rens bærene og del dem i to eller fire.
Kjør jordbær og sukker med en stavmikser, eller i en hurtigmikser, til tykk saus. Smak til med noen dråper sitron- eller limesaft. Sukkermengden kan justeres etter sødmen på bærene.
Legg kaken på et serveringfat. Topp med pisket krem og masse jordbær. Hell litt saus over jordbærene og server resten av sausen ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?