Bryllupskake med sitron og hylleblomst
Bryllupskake med sitron og hylleblomst er en flott bryllupskake inspirert av kaken som ble servert i bryllupet til Meghan Markle og prins Harry. Kaken utgjør 30 porsjoner.
En annen måte å sette sammen bryllupskaken på er å bygge og kle kakene hver for seg, for så å la kakene stå slik i kjøleskapet frem til servering. Sett kakene oppå hverandre rett før servering. Spar gjerne litt av smørkremen slik at du kan tette overgangene med kremen.
Det er fullt mulig å doble oppskriften på kakebunnene fremfor å lage den i to omganger, men med en vanlig kjøkkenmaskin kan resultatet blir bedre når du lager to porsjoner.
Du trenger: 1 springform 22 cm, 1 springform 18 cm og 1 springform 15 cm
Bryllupskake med sitron og hylleblomst er en flott bryllupskake inspirert av kaken som ble servert i bryllupet til Meghan Markle og prins Harry. Kaken utgjør 30 porsjoner.
En annen måte å sette sammen bryllupskaken på er å bygge og kle kakene hver for seg, for så å la kakene stå slik i kjøleskapet frem til servering. Sett kakene oppå hverandre rett før servering. Spar gjerne litt av smørkremen slik at du kan tette overgangene med kremen.
Det er fullt mulig å doble oppskriften på kakebunnene fremfor å lage den i to omganger, men med en vanlig kjøkkenmaskin kan resultatet blir bedre når du lager to porsjoner.
Du trenger: 1 springform 22 cm, 1 springform 18 cm og 1 springform 15 cm
Kakebunn x 2
- 225 g smør, romtemperert
- 300 g sukker, finkornet
- 4 stykker egg, mellomstore
- 300 g hvetemel, siktet
- 2.5 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 1.2 dl melk
Sitron- og hylleblomstlake
- 3 dl sitronsaft, ferskpresset
- 2.5 dl sukker
- 2.5 dl vann
- 1 dl hylleblomstsirup, sterk/konsentrert
Smørkrem
- 375 g smør, romtemperert
- 3 ts vaniljesukker
- 3 dl melk
- 2 l melis, siktet
Til pynt
- blomster, OBS: Pass på at de ikke er giftige
Kakebunn x 2
- 225 g smør, romtemperert
- 300 g sukker, finkornet
- 4 stykker egg, mellomstore
- 300 g hvetemel, siktet
- 2.5 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 1.2 dl melk
Sitron- og hylleblomstlake
- 3 dl sitronsaft, ferskpresset
- 2.5 dl sukker
- 2.5 dl vann
- 1 dl hylleblomstsirup, sterk/konsentrert
Smørkrem
- 375 g smør, romtemperert
- 3 ts vaniljesukker
- 3 dl melk
- 2 l melis, siktet
Til pynt
- blomster, OBS: Pass på at de ikke er giftige
