Bryllupskake med sitron og hylleblomst

5 t 30 min

Bryllupskake med sitron og hylleblomst er en flott bryllupskake inspirert av kaken som ble servert i bryllupet til Meghan Markle og prins Harry. Kaken utgjør 30 porsjoner.

En annen måte å sette sammen bryllupskaken på er å bygge og kle kakene hver for seg, for så å la kakene stå slik i kjøleskapet frem til servering. Sett kakene oppå hverandre rett før servering. Spar gjerne litt av smørkremen slik at du kan tette overgangene med kremen. 

Det er fullt mulig å doble oppskriften på kakebunnene fremfor å lage den i to omganger, men med en vanlig kjøkkenmaskin kan resultatet blir bedre når du lager to porsjoner.

Du trenger: 1 springform 22 cm, 1 springform 18 cm og 1 springform 15 cm

67 har lagret denne
Bryllupskake med sitron og hylleblomst

Bryllupskake med sitron og hylleblomst er en flott bryllupskake inspirert av kaken som ble servert i bryllupet til Meghan Markle og prins Harry. Kaken utgjør 30 porsjoner.

En annen måte å sette sammen bryllupskaken på er å bygge og kle kakene hver for seg, for så å la kakene stå slik i kjøleskapet frem til servering. Sett kakene oppå hverandre rett før servering. Spar gjerne litt av smørkremen slik at du kan tette overgangene med kremen. 

Det er fullt mulig å doble oppskriften på kakebunnene fremfor å lage den i to omganger, men med en vanlig kjøkkenmaskin kan resultatet blir bedre når du lager to porsjoner.

Du trenger: 1 springform 22 cm, 1 springform 18 cm og 1 springform 15 cm

67 har lagret denne
1
porsjoner

Kakebunn x 2

  • 225 g smør, romtemperert
  • 300 g sukker, finkornet
  • 4 stykker egg, mellomstore
  • 300 g hvetemel, siktet
  • 2.5 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1.2 dl melk

Sitron- og hylleblomstlake

  • 3 dl sitronsaft, ferskpresset
  • 2.5 dl sukker
  • 2.5 dl vann
  • 1 dl hylleblomstsirup, sterk/konsentrert

Smørkrem

  • 375 g smør, romtemperert
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 dl melk
  • 2 l melis, siktet

Til pynt

  • blomster, OBS: Pass på at de ikke er giftige
Unngå at skjermen går i dvale

Kakebunn x 2

  • 225 g smør, romtemperert
  • 300 g sukker, finkornet
  • 4 stykker egg, mellomstore
  • 300 g hvetemel, siktet
  • 2.5 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1.2 dl melk

Sitron- og hylleblomstlake

  • 3 dl sitronsaft, ferskpresset
  • 2.5 dl sukker
  • 2.5 dl vann
  • 1 dl hylleblomstsirup, sterk/konsentrert

Smørkrem

  • 375 g smør, romtemperert
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 dl melk
  • 2 l melis, siktet

Til pynt

  • blomster, OBS: Pass på at de ikke er giftige
Varm ovnen til 170 grader Kle formene med bakepapir.
Lag to porsjoner av kakebunnoppskriften. Pisk smør og sukker lyst og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen, og visp godt mellom hvert egg.
Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Visp inn halvparten av det tørre, så melken og tilslutt resten av det tørre. Visp alt raskt sammen til en jevn og glatt røre.
Fordel røren (x 2) mellom formene og stek kakene midt i ovnen i cirka 35-45 minutter. Sjekk med en kakepinne. Avkjøl på rist.
Kok opp sitronsaft, sukker og vann til laken. La det småkoke i 5 minutter og avkjøl. Tilsett hylleblomst-sirup. Juster eventuelt mengden hylleblomst etter egen smak. Mengden er litt avhengig av hvor konsentrert sirupen er.
Pisk smøret til smørkremen i 3-4 minutter. Stopp maskinen og skrap ned langs med kantene et par ganger underveis.
Visp inn vaniljesukker og tilsett halvparten av melken og cirka 4 dl av melisen. Visp til alt er godt blandet. Visp inn resten av melken og resten av melisen. Visp kraftig i 3-4 minutter, til kremen blir glatt, smidig, tjukk og luftig.
Skjær hver kakebunn i 3-4 jevne lag. Dynk bunnene med en god klunk sitron- og hylleblomstlake. Bygg kakene hver for seg med et jevnt og tynt lag smørkrem mellom lagene. Pass på at kakene blir rette og jevne.
Legg den største kaken på et kakefat. Kle hele kaken med et jevnt lag smørkrem. Legg på den mellomste kaken og kle den med smørkrem. Sett til slutt den minste kaken på toppen og kle den med et pent og jevnt lag smørkrem.
Sett kaken i kjøleskapet frem til servering. Pynt kaken med vakre blomster rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 170 grader Kle formene med bakepapir.
Lag to porsjoner av kakebunnoppskriften. Pisk smør og sukker lyst og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen, og visp godt mellom hvert egg.
Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Visp inn halvparten av det tørre, så melken og tilslutt resten av det tørre. Visp alt raskt sammen til en jevn og glatt røre.
Fordel røren (x 2) mellom formene og stek kakene midt i ovnen i cirka 35-45 minutter. Sjekk med en kakepinne. Avkjøl på rist.
Kok opp sitronsaft, sukker og vann til laken. La det småkoke i 5 minutter og avkjøl. Tilsett hylleblomst-sirup. Juster eventuelt mengden hylleblomst etter egen smak. Mengden er litt avhengig av hvor konsentrert sirupen er.
Pisk smøret til smørkremen i 3-4 minutter. Stopp maskinen og skrap ned langs med kantene et par ganger underveis.
Visp inn vaniljesukker og tilsett halvparten av melken og cirka 4 dl av melisen. Visp til alt er godt blandet. Visp inn resten av melken og resten av melisen. Visp kraftig i 3-4 minutter, til kremen blir glatt, smidig, tjukk og luftig.
Skjær hver kakebunn i 3-4 jevne lag. Dynk bunnene med en god klunk sitron- og hylleblomstlake. Bygg kakene hver for seg med et jevnt og tynt lag smørkrem mellom lagene. Pass på at kakene blir rette og jevne.
Legg den største kaken på et kakefat. Kle hele kaken med et jevnt lag smørkrem. Legg på den mellomste kaken og kle den med smørkrem. Sett til slutt den minste kaken på toppen og kle den med et pent og jevnt lag smørkrem.
Sett kaken i kjøleskapet frem til servering. Pynt kaken med vakre blomster rett før servering.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?