Kokoskake - Islandskake

1 t 30 min
1447 har lagret denne
Kokoskake - Islandskake
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
1447 har lagret denne
10
porsjoner
  • 4 stykker eggehvite
  • 2 dl sukker
  • 1 ss potetmel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 50 g kokesjokolade
  • 2 dl kokos

Fyll og pynt

  • 5 dl vaniljekrem
  • 3 dl kremfløte
  • 50 g kokesjokolade
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker eggehvite
  • 2 dl sukker
  • 1 ss potetmel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 50 g kokesjokolade
  • 2 dl kokos

Fyll og pynt

  • 5 dl vaniljekrem
  • 3 dl kremfløte
  • 50 g kokesjokolade
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs.
Vend i potetmel og bakepulver. Hakk kokesjokoladen og bland sjokoladebitene og kokos forsiktig inn i marengsen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen på 175 grader i 45 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen før den flyttes over på et fat.
Fordel vaniljekremen over kaken. Pisk kremfløten til krem.
Fordel vaniljekremen over kaken. Pisk kremfløten til krem.
Riv kokesjokoladen. Bruk gjerne mandelkvern, så går det raskere. Spar litt av sjokoladen til pynt og vend resten inn i kremen.
Fordel sjokoladekremen over vaniljekremen og dryss over resten av den revne sjokoladen til pynt. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
Fordel sjokoladekremen over vaniljekremen og dryss over resten av den revne sjokoladen til pynt. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs.
Vend i potetmel og bakepulver. Hakk kokesjokoladen og bland sjokoladebitene og kokos forsiktig inn i marengsen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen på 175 grader i 45 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen før den flyttes over på et fat.
Fordel vaniljekremen over kaken. Pisk kremfløten til krem.
Fordel vaniljekremen over kaken. Pisk kremfløten til krem.
Riv kokesjokoladen. Bruk gjerne mandelkvern, så går det raskere. Spar litt av sjokoladen til pynt og vend resten inn i kremen.
Fordel sjokoladekremen over vaniljekremen og dryss over resten av den revne sjokoladen til pynt. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
Fordel sjokoladekremen over vaniljekremen og dryss over resten av den revne sjokoladen til pynt. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?