Kokoskake - Islandskake
1 t 30 min
Kokoskake - Islandskake smaker nydelig av myk og saftig kokosbunn med sjokoladebiter, vaniljekrem og luftig sjokoladekrem.
Kaken kan lages både med og uten sviskefyll, og denne gangen får du oppskrift på denne deilige kaken uten svisker.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
1447 har lagret denne
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
Kokoskake - Islandskake smaker nydelig av myk og saftig kokosbunn med sjokoladebiter, vaniljekrem og luftig sjokoladekrem.
Kaken kan lages både med og uten sviskefyll, og denne gangen får du oppskrift på denne deilige kaken uten svisker.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
1447 har lagret denne
10
porsjoner
- 4 stykker eggehvite
- 2 dl sukker
- 1 ss potetmel
- 0.5 ts bakepulver
- 50 g kokesjokolade
- 2 dl kokos
Fyll og pynt
- 5 dl vaniljekrem
- 3 dl kremfløte
- 50 g kokesjokolade
Unngå at skjermen går i dvale
- 4 stykker eggehvite
- 2 dl sukker
- 1 ss potetmel
- 0.5 ts bakepulver
- 50 g kokesjokolade
- 2 dl kokos
Fyll og pynt
- 5 dl vaniljekrem
- 3 dl kremfløte
- 50 g kokesjokolade
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs.
Vend i potetmel og bakepulver. Hakk kokesjokoladen og bland sjokoladebitene og kokos forsiktig inn i marengsen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen på 175 grader i 45 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen før den flyttes over på et fat.
Fordel vaniljekremen over kaken. Pisk kremfløten til krem.
Riv kokesjokoladen. Bruk gjerne mandelkvern, så går det raskere. Spar litt av sjokoladen til pynt og vend resten inn i kremen.
Fordel sjokoladekremen over vaniljekremen og dryss over resten av den revne sjokoladen til pynt. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

Bon appetit!
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs.
Vend i potetmel og bakepulver. Hakk kokesjokoladen og bland sjokoladebitene og kokos forsiktig inn i marengsen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen på 175 grader i 45 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen før den flyttes over på et fat.
Fordel vaniljekremen over kaken. Pisk kremfløten til krem.
Riv kokesjokoladen. Bruk gjerne mandelkvern, så går det raskere. Spar litt av sjokoladen til pynt og vend resten inn i kremen.
Fordel sjokoladekremen over vaniljekremen og dryss over resten av den revne sjokoladen til pynt. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.