Pavlova i langpanne med rømmekrem og pasjonsfruktsaus

2 timer

Når du skal piske eggehviter til pavlova, er det viktig at både bollen og vispen er helt ren. Eggehvitene må heller ikke ha rester av eggeplomme i seg, da dette kan gjøre det umulig å få eggehvitene stive.

Topp marengsen med det du liker best selv. Her er det valgt en fyldig rømmekrem, saftige bær og pasjonsfruktsaus. Pynt gjerne pavlova med rømmekrem med hakket pistasj, mynteblader, spiselige blomster eller syreblader. 

Pasjonsfruktsausen kan lages dagen før. Ønsker du en tykkere saus kan den jevnes med litt maisenna. 

283 har lagret denne
Pavlova med rømmekrem

Når du skal piske eggehviter til pavlova, er det viktig at både bollen og vispen er helt ren. Eggehvitene må heller ikke ha rester av eggeplomme i seg, da dette kan gjøre det umulig å få eggehvitene stive.

Topp marengsen med det du liker best selv. Her er det valgt en fyldig rømmekrem, saftige bær og pasjonsfruktsaus. Pynt gjerne pavlova med rømmekrem med hakket pistasj, mynteblader, spiselige blomster eller syreblader. 

Pasjonsfruktsausen kan lages dagen før. Ønsker du en tykkere saus kan den jevnes med litt maisenna. 

283 har lagret denne
12
porsjoner
  • 6 stykker eggehvite, fra mellomstore/store egg
  • 320 g sukker, finkornet
  • 1.5 ss maisenna
  • 2 ts hvitvinseddik

Fyll og topping

  • 8 stykker pasjonsfrukt
  • 100 g sukker
  • 1.5 dl appelsinsaft, ferskpresset
  • 3 dl rømme, eller crème fraîche
  • 4 dl fløte
  • 2 ss sukker
  • 2 ts vaniljesukker, (kan sløyfes)
  • 1 kurv jordbær, renset og delt
  • 1 kurv bringebær
  • 1 kurv blåbær
Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stykker eggehvite, fra mellomstore/store egg
  • 320 g sukker, finkornet
  • 1.5 ss maisenna
  • 2 ts hvitvinseddik

Fyll og topping

  • 8 stykker pasjonsfrukt
  • 100 g sukker
  • 1.5 dl appelsinsaft, ferskpresset
  • 3 dl rømme, eller crème fraîche
  • 4 dl fløte
  • 2 ss sukker
  • 2 ts vaniljesukker, (kan sløyfes)
  • 1 kurv jordbær, renset og delt
  • 1 kurv bringebær
  • 1 kurv blåbær
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet.
Bland maisenna sammen med resten av sukkeret og tilsett sukkeret i marengsen litt etter litt. Øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk videre til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett eddik og visp kraftig i 10 sekunder til.
Kle en liten langpanne (cirka 25 x 35 cm) med bakepapir. Bre marengsen jevnt utover i langpannen.
Sett marengsen midt i ovnen og senk temperaturen til 130 grader. Stek marengsen i cirka 1 time og 15 minutter. Pavlovaen skal bli sprø på utsiden og være myk som krem på innsiden.
Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt, og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.
Lag pasjonsfruktsaus. Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Kjør fruktkjøttet raskt i en blender eller med en stavmikser.
Ha det over i en kasserolle sammen med sukker og vann. Kok opp sausen og la den småkoke i et par minutter.
Kjør sausen raskt i en blender eller med en stavmikser for å knuse fruktsekkene rundt pasjonsfruktsteinene. Avkjøl sausen.
Pisk rømme, fløte, sukker og vanilje til myk og fyldig krem rett før servering.
Løft pavlovaen forsiktig over på et serveringsfat eller lignende. Legg på kremen og fyll på med bær.
Topp med pasjonsfruktsaus. Ha halvparten over og server resten ved siden av. Pynt så med pistasj, mynte, blomster eller syreblader og server med det samme!
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 180 grader.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet.
Bland maisenna sammen med resten av sukkeret og tilsett sukkeret i marengsen litt etter litt. Øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk videre til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett eddik og visp kraftig i 10 sekunder til.
Kle en liten langpanne (cirka 25 x 35 cm) med bakepapir. Bre marengsen jevnt utover i langpannen.
Sett marengsen midt i ovnen og senk temperaturen til 130 grader. Stek marengsen i cirka 1 time og 15 minutter. Pavlovaen skal bli sprø på utsiden og være myk som krem på innsiden.
Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt, og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.
Lag pasjonsfruktsaus. Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Kjør fruktkjøttet raskt i en blender eller med en stavmikser.
Ha det over i en kasserolle sammen med sukker og vann. Kok opp sausen og la den småkoke i et par minutter.
Kjør sausen raskt i en blender eller med en stavmikser for å knuse fruktsekkene rundt pasjonsfruktsteinene. Avkjøl sausen.
Pisk rømme, fløte, sukker og vanilje til myk og fyldig krem rett før servering.
Løft pavlovaen forsiktig over på et serveringsfat eller lignende. Legg på kremen og fyll på med bær.
Topp med pasjonsfruktsaus. Ha halvparten over og server resten ved siden av. Pynt så med pistasj, mynte, blomster eller syreblader og server med det samme!

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?