Kvæfjordkake - Verdens beste med bær
Kvæfjordkake - Verdens beste med bær er en frisk versjon av Norges nasjonalkake! Myk formkake, sprø marengs og luftig vaniljekrem i skjønn forening – det er ikke rart at denne kaken er en favoritt. Dette er en kake som stort sett alltid er å finne på kakebordet enten det er til 17. mai, bryllup eller konfirmasjon.
Fyll kaken med friske bringebær i tillegg til den smakfulle vaniljekremen neste gang du lager den, så vil du se hvor mye bedre kaken blir.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Kvæfjordkake - Verdens beste med bær er en frisk versjon av Norges nasjonalkake! Myk formkake, sprø marengs og luftig vaniljekrem i skjønn forening – det er ikke rart at denne kaken er en favoritt. Dette er en kake som stort sett alltid er å finne på kakebordet enten det er til 17. mai, bryllup eller konfirmasjon.
Fyll kaken med friske bringebær i tillegg til den smakfulle vaniljekremen neste gang du lager den, så vil du se hvor mye bedre kaken blir.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
Formkakedeig
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 4 stykker eggeplomme
- 1 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 100 g hvetemel
- 4 ss melk
Marengs
- 4 stykker eggehvite
- 175 g sukker
topping
- 50 g mandelflak
Fyll
- 3 dl kremfløte
- 5 dl vaniljekrem
- 500 g bringebær
Slik gjør du:
Formkakedeig
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 4 stykker eggeplomme
- 1 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 100 g hvetemel
- 4 ss melk
Marengs
- 4 stykker eggehvite
- 175 g sukker
topping
- 50 g mandelflak
Fyll
- 3 dl kremfløte
- 5 dl vaniljekrem
- 500 g bringebær
