Kvæfjordkake - Verdens beste med bær

1 h 30 min
Lagret av 263 brukere
Kvæfjordkake: Verdens beste med bær
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
Lagret av 263 brukere

Ingredienser

12
porsjoner

Formkakedeig

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 4 stykker eggeplomme
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 g hvetemel
  • 4 ss melk

Marengs

  • 4 stykker eggehvite
  • 175 g sukker

topping

  • 50 g mandelflak

Fyll

  • 3 dl kremfløte
  • 5 dl vaniljekrem
  • 500 g bringebær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Formkakedeig

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 4 stykker eggeplomme
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 g hvetemel
  • 4 ss melk

Marengs

  • 4 stykker eggehvite
  • 175 g sukker

topping

  • 50 g mandelflak

Fyll

  • 3 dl kremfløte
  • 5 dl vaniljekrem
  • 500 g bringebær
Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene.
Sikt sammen det tørre og bland dette inn i deigen sammen med melken.
Smør deigen tynt utover bunnen i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30 x 40 cm).
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til en stiv marengs. Fordel marengsen jevnt over deigen i langpannen. Strø over mandelflak.
Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i 25 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra bakepapiret med en kniv og del kaken på midten.
Pisk kremfløten til fyllet til stiv krem. Vend vaniljekremen forsiktig inn i den piskede kremen med en slikkepott.
Legg den ene kakebunnen på et avlangt fat med marengsen vendt oppover. Bre over vaniljefyllet og dryss over bringebær. Legg på den andre kakebunnen. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
Legg den ene kakebunnen på et avlangt fat med marengsen vendt oppover. Bre over vaniljefyllet og dryss over bringebær. Legg på den andre kakebunnen. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene.
Sikt sammen det tørre og bland dette inn i deigen sammen med melken.
Smør deigen tynt utover bunnen i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30 x 40 cm).
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til en stiv marengs. Fordel marengsen jevnt over deigen i langpannen. Strø over mandelflak.
Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i 25 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra bakepapiret med en kniv og del kaken på midten.
Pisk kremfløten til fyllet til stiv krem. Vend vaniljekremen forsiktig inn i den piskede kremen med en slikkepott.
Legg den ene kakebunnen på et avlangt fat med marengsen vendt oppover. Bre over vaniljefyllet og dryss over bringebær. Legg på den andre kakebunnen. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
Legg den ene kakebunnen på et avlangt fat med marengsen vendt oppover. Bre over vaniljefyllet og dryss over bringebær. Legg på den andre kakebunnen. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?