Kokoskake med sitron

5 timer

Kokoskake med sitron er en deilig, amerikansk kokoskake. Den myke kakebunnen deles i to lag og fylles med en herlig og akkurat passe syrlig sitronkrem. Fyllet smaker nydelig i kombinasjon med den søte marengskremen som dekker kaken.

Kokosflakene kaken er pyntet med får du blant annet kjøpt i helsekostforretninger.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

415 har lagret denne
Kokoskake med sitron

Kokoskake med sitron er en deilig, amerikansk kokoskake. Den myke kakebunnen deles i to lag og fylles med en herlig og akkurat passe syrlig sitronkrem. Fyllet smaker nydelig i kombinasjon med den søte marengskremen som dekker kaken.

Kokosflakene kaken er pyntet med får du blant annet kjøpt i helsekostforretninger.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

415 har lagret denne
8
porsjoner

Sitronkrem

  • 2 stykker eggeplomme
  • 75 g sukker
  • 0.5 dl sitronsaft
  • 1 ss sitronskall, finrevet
  • 50 g smør

Kokoskake

  • 100 g smør
  • 175 g sukker
  • 2 stykker egg, store
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 1.5 dl kulturmelk
  • 175 g hvetemel
  • 50 g kokos

Marengskrem

  • 2 stykker eggehvite
  • 3 dl sukker
  • 0.5 dl vann, kaldt
  • 1 ss sirup, lys
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt

  • 2 dl kokosflak
Unngå at skjermen går i dvale

Sitronkrem

  • 2 stykker eggeplomme
  • 75 g sukker
  • 0.5 dl sitronsaft
  • 1 ss sitronskall, finrevet
  • 50 g smør

Kokoskake

  • 100 g smør
  • 175 g sukker
  • 2 stykker egg, store
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 1.5 dl kulturmelk
  • 175 g hvetemel
  • 50 g kokos

Marengskrem

  • 2 stykker eggehvite
  • 3 dl sukker
  • 0.5 dl vann, kaldt
  • 1 ss sirup, lys
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt

  • 2 dl kokosflak
Start kvelden i forveien med å gjøre klar sitronkremen. Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle og sett bollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen.
Varm opp sitronkremen over vanndampen mens du visper, helt til kremen blir tykk og kremete.
Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Avkjøl sitronkremen i kjøleskapet til dagen etter.
Til kakebunnen piskes først mykt smør og sukker. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Bland de øvrige ingrediensene og rør til du får en jevn deig. Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i cirka 30 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl kaken til den er helt kald.
Del den kalde kakebunnen i to deler. Fyll kaken med sitronkremen.
Del den kalde kakebunnen i to deler. Fyll kaken med sitronkremen.
Ha alle ingrediensene til marengskremen i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen.
Ha alle ingrediensene til marengskremen i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen.
Pisk med en håndmikser og pisk kontinuerlig i 8 minutter. Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem.
Ta metallbollen bort fra kjelen og pisk videre i marengsmassen i cirka 1 minutt til så den avkjøles noe.
Fordel marengskremen over hele kaken og pynt ved å drysse over kokosflak.
woman cooking

Bon appetit!

Start kvelden i forveien med å gjøre klar sitronkremen. Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle og sett bollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen.
Varm opp sitronkremen over vanndampen mens du visper, helt til kremen blir tykk og kremete.
Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Avkjøl sitronkremen i kjøleskapet til dagen etter.
Til kakebunnen piskes først mykt smør og sukker. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Bland de øvrige ingrediensene og rør til du får en jevn deig. Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i cirka 30 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl kaken til den er helt kald.
Del den kalde kakebunnen i to deler. Fyll kaken med sitronkremen.
Del den kalde kakebunnen i to deler. Fyll kaken med sitronkremen.
Ha alle ingrediensene til marengskremen i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen.
Ha alle ingrediensene til marengskremen i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen.
Pisk med en håndmikser og pisk kontinuerlig i 8 minutter. Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem.
Ta metallbollen bort fra kjelen og pisk videre i marengsmassen i cirka 1 minutt til så den avkjøles noe.
Fordel marengskremen over hele kaken og pynt ved å drysse over kokosflak.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?