Hjemmelaget napoleonskake
Hjemmelaget napoleonskake passer for både store og små!
Napoleonskrem med rom i kremen og rom i glasuren blir kanskje sett på en slags pensjonistkaken, men man trenger på ingen måte å ha passert 70 for å la seg sjarmere av sprø butterdeigsflak fylt opp med en fløyelsmyk krem, toppet med et tykt lag melisglasur.
Utfordringen med denne kaken kan være å finne ut hvordan man skal spise den. Skal du presse den ned og spiser rundt, for så å sitte igjen med melislokket til slutt? Er det egentlig mulig å spise den elegant?
For at kaken skal bli enklere å skjære i pene stykker, kan du skjære topp-platene i jevne stykker før du legger dem på toppen av kremen. Skjær ned mellom skjøtene med en varm kniv.
Hjemmelaget napoleonskake passer for både store og små!
Napoleonskrem med rom i kremen og rom i glasuren blir kanskje sett på en slags pensjonistkaken, men man trenger på ingen måte å ha passert 70 for å la seg sjarmere av sprø butterdeigsflak fylt opp med en fløyelsmyk krem, toppet med et tykt lag melisglasur.
Utfordringen med denne kaken kan være å finne ut hvordan man skal spise den. Skal du presse den ned og spiser rundt, for så å sitte igjen med melislokket til slutt? Er det egentlig mulig å spise den elegant?
For at kaken skal bli enklere å skjære i pene stykker, kan du skjære topp-platene i jevne stykker før du legger dem på toppen av kremen. Skjær ned mellom skjøtene med en varm kniv.
- 4 plate(r) butterdeig, frossen butterdeig
- 5 dl melk
- 100 g sukker
- 1 stk vaniljestang
- 4.5 plate(r) gelatinplater
- 5 stykker eggeplomme
- 30 g maisenna
- 2 ss rom, brun rom eller romessens (kan sløyfes)
- 4 dl fløte
- melis
- 4 plate(r) butterdeig, frossen butterdeig
- 5 dl melk
- 100 g sukker
- 1 stk vaniljestang
- 4.5 plate(r) gelatinplater
- 5 stykker eggeplomme
- 30 g maisenna
- 2 ss rom, brun rom eller romessens (kan sløyfes)
- 4 dl fløte
- melis
