Kake med mirror glaze
Toppkonditor Sverre Sætre deler her en oppskrift på en sommerlige og frisk kake med en blank og imponerende speilglasur eller mirror glaze. Merk at glasuren på bildet ikke vil bli helt lik som den i oppskriften, da kaken på bildet har to forskjellige farger. Glasuren ble til da Sætre var med og vant kokke-VM. Glasurene de hadde brukt fram til da var stort sett brune og hvite, men når man konkurrerer er det viktig å fornye seg. Derfor fikk han lyst til å lage en annerledes sjokoladeglasur, som var skinnende og fargerik og som man kunne speile seg i. Det krever en del teknikk å legge denne glasuren fint på, men øvelse gjør mester.
Du trenger en kakering à 20 cm i diameter, 4,5 cm høy.
Toppkonditor Sverre Sætre deler her en oppskrift på en sommerlige og frisk kake med en blank og imponerende speilglasur eller mirror glaze. Merk at glasuren på bildet ikke vil bli helt lik som den i oppskriften, da kaken på bildet har to forskjellige farger. Glasuren ble til da Sætre var med og vant kokke-VM. Glasurene de hadde brukt fram til da var stort sett brune og hvite, men når man konkurrerer er det viktig å fornye seg. Derfor fikk han lyst til å lage en annerledes sjokoladeglasur, som var skinnende og fargerik og som man kunne speile seg i. Det krever en del teknikk å legge denne glasuren fint på, men øvelse gjør mester.
Du trenger en kakering à 20 cm i diameter, 4,5 cm høy.
Ingredienser
Mandel biscuit
- 140 g eggehvite
- 50 g sukker
- 85 g mandler
- 100 g melis
- 30 g hvetemel
Mascarponekrem
- 2 plate(r) gelatin
- 3 dl h-melk
- 1.5 dl kremfløte
- 50 g sukker
- 15 g maisenna
- 40 g eggeplomme
- 3.25 dl kremfløte, piskes til krem
- 200 g mascarpone
Glasur
- 150 g vann
- 280 g glukose
- 300 g sukker
- 200 g kondensert melk, kan bruke både søtet eller usøtet
- 10 plate(r) gelatin
- 300 g hvit sjokolade
- 125 g vann
- konditorfarge, sterk rød farge
Slik gjør du:
Mandel biscuit
- 140 g eggehvite
- 50 g sukker
- 85 g mandler
- 100 g melis
- 30 g hvetemel
Mascarponekrem
- 2 plate(r) gelatin
- 3 dl h-melk
- 1.5 dl kremfløte
- 50 g sukker
- 15 g maisenna
- 40 g eggeplomme
- 3.25 dl kremfløte, piskes til krem
- 200 g mascarpone
Glasur
- 150 g vann
- 280 g glukose
- 300 g sukker
- 200 g kondensert melk, kan bruke både søtet eller usøtet
- 10 plate(r) gelatin
- 300 g hvit sjokolade
- 125 g vann
- konditorfarge, sterk rød farge
