Til hovedinnhold

Regnbuekake

2 h 30 min

Denne lekre regnbuekaken er det Ingrid Marie Widvey som står bak. Hun forteller at dette var den mest besøkte oppskriften på bloggen hennes gjennom alle årene hun blogget, og det er også en av de mest solgte kakene i bakeriet hennes. Hemmeligheten ligger i å dele den ferdige kakerøren i flere deler og farge hver del med forskjellige konditorfarger. Lekkert, fargerikt og supergodt! Merk at du trenger flere kakeformer til denne oppskriften.
Oppskrift: Ingrid Marie Widvey

Lagret av 155 brukere
Regnbuekake
Foto: Ingrid Marie Widvey

Denne lekre regnbuekaken er det Ingrid Marie Widvey som står bak. Hun forteller at dette var den mest besøkte oppskriften på bloggen hennes gjennom alle årene hun blogget, og det er også en av de mest solgte kakene i bakeriet hennes. Hemmeligheten ligger i å dele den ferdige kakerøren i flere deler og farge hver del med forskjellige konditorfarger. Lekkert, fargerikt og supergodt! Merk at du trenger flere kakeformer til denne oppskriften.
Oppskrift: Ingrid Marie Widvey

Lagret av 155 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 300 g smør
  • 500 g sukker
  • 7 stykker eggehvite
  • 1 ts cream of tartar
  • 2 ts vaniljepasta
  • 600 g mel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl kremfløte
  • konditorfarge, i regnbuens farger, gjerne pastafarger

Glasur

  • 280 g smør
  • 1.5 kg melis
  • 1.2 dl melk
  • 2 ts vaniljepasta

Til pynt

  • kakestrøssel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g smør
  • 500 g sukker
  • 7 stykker eggehvite
  • 1 ts cream of tartar
  • 2 ts vaniljepasta
  • 600 g mel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl kremfløte
  • konditorfarge, i regnbuens farger, gjerne pastafarger

Glasur

  • 280 g smør
  • 1.5 kg melis
  • 1.2 dl melk
  • 2 ts vaniljepasta

Til pynt

  • kakestrøssel
Begynn med å piske sammen smør og sukker hvitt og luftig. Skill eggene og ha i eggehvitene sammen med cream of tartar. Pisk til det er som en fast krem. Pisk så inn vaniljepasta.
Ha mel og bakepulver i en bolle og ha dette i vekselvis med fløten. Miks til røren blir helt glatt.
Finn frem pastafargene eller konditorfarge og seks skåler. Røren er på cirka 1950 gram, så del dette på 6 så får du 325 gram per porsjon. Bruk en kjøkkenvekt når du fordeler røren i seks slik at du får lik mengde.
Finn frem pastafargene eller konditorfarge og seks skåler. Røren er på cirka 1950 gram, så del dette på 6 så får du 325 gram per porsjon. Bruk en kjøkkenvekt når du fordeler røren i seks slik at du får lik mengde.
Farg røren rød, orange, gul, grønn, blå og lilla. Bruk gjerne pastafarger, siden dette gir sterke og klare farger.
Smør formene godt. Ha en farge i hver form. Har du ikke seks former, kan du steke halvparten om gangen. Sett da røren som ikke stekes i kjøleskapet mens du venter.
Kakebunnen slipper kanten på formen når den er gjennomstekt. La kakebunnene kjøle seg ned på en rist mens du lager frosting.
Ha vaniljepasta, smør og halvparten av melisen sammen med litt melk i mikserbollen først. Pisk dette hvitt. Spe på med melis og melk til du har en stor porsjon med lett og luftig vaniljefrosting.
Begynn med den lilla bunnen først. Legg et godt lag med glasur på den. Legg så på den blå bunnen. Legg glasur på denne igjen og fortsett med den grønne. Gjør likt med gul og oransje og avslutt med den røde.
Smør et tynt lag med glasur rundt kaken og sett den i kjøleskapet en halvtimes tid.
Når kaken har fått satt seg litt, dekker du hele kaken med et godt lag med vaniljeglasur.
Dryss så på med fargede non-pareils (kakestrøssel) i alle regnbuens farger. La kaken stå litt før du skjærer den opp.
woman cooking

Bon appetit!

Begynn med å piske sammen smør og sukker hvitt og luftig. Skill eggene og ha i eggehvitene sammen med cream of tartar. Pisk til det er som en fast krem. Pisk så inn vaniljepasta.
Ha mel og bakepulver i en bolle og ha dette i vekselvis med fløten. Miks til røren blir helt glatt.
Finn frem pastafargene eller konditorfarge og seks skåler. Røren er på cirka 1950 gram, så del dette på 6 så får du 325 gram per porsjon. Bruk en kjøkkenvekt når du fordeler røren i seks slik at du får lik mengde.
Finn frem pastafargene eller konditorfarge og seks skåler. Røren er på cirka 1950 gram, så del dette på 6 så får du 325 gram per porsjon. Bruk en kjøkkenvekt når du fordeler røren i seks slik at du får lik mengde.
Farg røren rød, orange, gul, grønn, blå og lilla. Bruk gjerne pastafarger, siden dette gir sterke og klare farger.
Smør formene godt. Ha en farge i hver form. Har du ikke seks former, kan du steke halvparten om gangen. Sett da røren som ikke stekes i kjøleskapet mens du venter.
Kakebunnen slipper kanten på formen når den er gjennomstekt. La kakebunnene kjøle seg ned på en rist mens du lager frosting.
Ha vaniljepasta, smør og halvparten av melisen sammen med litt melk i mikserbollen først. Pisk dette hvitt. Spe på med melis og melk til du har en stor porsjon med lett og luftig vaniljefrosting.
Begynn med den lilla bunnen først. Legg et godt lag med glasur på den. Legg så på den blå bunnen. Legg glasur på denne igjen og fortsett med den grønne. Gjør likt med gul og oransje og avslutt med den røde.
Smør et tynt lag med glasur rundt kaken og sett den i kjøleskapet en halvtimes tid.
Når kaken har fått satt seg litt, dekker du hele kaken med et godt lag med vaniljeglasur.
Dryss så på med fargede non-pareils (kakestrøssel) i alle regnbuens farger. La kaken stå litt før du skjærer den opp.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?