Vaniljekake med bringebær

2 t 30 min

Dette er en deilig og saftig vaniljekake med kefir, toppet med krem og bringebær. Kakebunnen kan gjerne bakes dagen i forveien, men vent med krem og bær til den skal serveres.

156 har lagret denne
Vaniljekake med bringebær

Dette er en deilig og saftig vaniljekake med kefir, toppet med krem og bringebær. Kakebunnen kan gjerne bakes dagen i forveien, men vent med krem og bær til den skal serveres.

156 har lagret denne
8
porsjoner
  • 250 g meierismør, romtemperert
  • 300 g sukker
  • 1 dl vaniljestang, frøene
  • 3 stykker egg, store
  • 450 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 3.5 dl kefir

Topping

  • 3 dl fløte
  • 1 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker, ekte
  • 500 g bringebær, friske
  • melis
Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g meierismør, romtemperert
  • 300 g sukker
  • 1 dl vaniljestang, frøene
  • 3 stykker egg, store
  • 450 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 3.5 dl kefir

Topping

  • 3 dl fløte
  • 1 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker, ekte
  • 500 g bringebær, friske
  • melis
Varm ovnen til 170 grader og kle formen med bakepapir. En rund form på cirka 26-27 cm i diameter.
Visp smør og sukker lyst og luftig. Visp inn vanilje og eggene. Tilsett ett egg om gangen og visp skikkelig mellom hvert egg, stopp maskinen og skrap ned langs med kantene hvis nødvendig.
Rør inn siktet mel, bakepulver og natron vekselsvis med kefirmelken.
Hell røren over i formene og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter. Sjekk med en kakepinne om den er ferdig. Avkjøl og ta kaken ut av formen.
Legg kaken over på et pent fat. Visp fløte, sukker og vaniljesukker til myk krem. Topp kaken med kremen og dryss over bringebær.
Avslutt med et lett dryss melis hvis ønskelig. Noen pene mynteblader er også fint å pynte med.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 170 grader og kle formen med bakepapir. En rund form på cirka 26-27 cm i diameter.
Visp smør og sukker lyst og luftig. Visp inn vanilje og eggene. Tilsett ett egg om gangen og visp skikkelig mellom hvert egg, stopp maskinen og skrap ned langs med kantene hvis nødvendig.
Rør inn siktet mel, bakepulver og natron vekselsvis med kefirmelken.
Hell røren over i formene og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter. Sjekk med en kakepinne om den er ferdig. Avkjøl og ta kaken ut av formen.
Legg kaken over på et pent fat. Visp fløte, sukker og vaniljesukker til myk krem. Topp kaken med kremen og dryss over bringebær.
Avslutt med et lett dryss melis hvis ønskelig. Noen pene mynteblader er også fint å pynte med.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?