Bent Stiansens bløtkake med bringebær, vaniljekrem og hasselnøtter
Denne nydelige bløtekaken pleide moren til Bent Stiansen å lage hver 17. mai. Du kan gjøre klar flere ting på forhånd: Hasselnøttflakene kan stekes en til to dager før. Stek gjerne sukkerbrødet en til to dager før. Sukkerbrød kan med hell fryses.
Lag grunnkremen til vaniljekremen dagen i forveien.
Drikketips: Kaffe. Ingen over, ingen ved siden. Ølkjennere kan like en kraftig og søt Porter til bløtkaken.
Oppskrift og bilde er hentet fra «Søndagsmiddag» av Bent Stiansen på Font Forlag. Foto: Sara Johannessen
Denne nydelige bløtekaken pleide moren til Bent Stiansen å lage hver 17. mai. Du kan gjøre klar flere ting på forhånd: Hasselnøttflakene kan stekes en til to dager før. Stek gjerne sukkerbrødet en til to dager før. Sukkerbrød kan med hell fryses.
Lag grunnkremen til vaniljekremen dagen i forveien.
Drikketips: Kaffe. Ingen over, ingen ved siden. Ølkjennere kan like en kraftig og søt Porter til bløtkaken.
Oppskrift og bilde er hentet fra «Søndagsmiddag» av Bent Stiansen på Font Forlag. Foto: Sara Johannessen
Sukkerbrød
- 4 stk egg
- sukker, like mye sukker som egg i antall dl
- finbakstmel, like mye mel som egg i antall dl
- 1 ts bakepulver
Vaniljekrem
- 5 dl melk
- 100 g sukker
- 1 stk vaniljestang
- 4 stk eggeplomme
- 35 g maisstivelse, maisenna
- 3 stk gelatinplater
- 3 dl kremfløte
Fyll
- 800 g bringebær, friske
- 100 g sukker
- 200 g hasselnøtter, flak, eventuelt mandelflak
Sukkerbrød
- 4 stk egg
- sukker, like mye sukker som egg i antall dl
- finbakstmel, like mye mel som egg i antall dl
- 1 ts bakepulver
Vaniljekrem
- 5 dl melk
- 100 g sukker
- 1 stk vaniljestang
- 4 stk eggeplomme
- 35 g maisstivelse, maisenna
- 3 stk gelatinplater
- 3 dl kremfløte
Fyll
- 800 g bringebær, friske
- 100 g sukker
- 200 g hasselnøtter, flak, eventuelt mandelflak
