Det søte livs pavlova i langpanne

3 timer

Pavlova er antakelig den aller mest populære kaken i mai. Marengskaken lages vanligvis rund, men til selskaper kan det være praktisk med en større versjon. Her får du oppskriften på Det søte livs pavlova i langpanne.

Pavlova kjennetegnes ved at marengsen skal ha en litt bløt kjerne og at den ferdige kaken skal bugne av frukt og bær. I mai passer det med røde og blå bær som står vakkert til den hvite kaken, men du kan selvfølgelig bruke det du liker best. Denne flotte marengskaken egner seg utmerket til å forberede dagen i forveien slik at du på serveringsdagen bare trenger å pynte med pisket krem og bær.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

404 har lagret denne
Det søte livs pavlova i langpanne
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Pavlova er antakelig den aller mest populære kaken i mai. Marengskaken lages vanligvis rund, men til selskaper kan det være praktisk med en større versjon. Her får du oppskriften på Det søte livs pavlova i langpanne.

Pavlova kjennetegnes ved at marengsen skal ha en litt bløt kjerne og at den ferdige kaken skal bugne av frukt og bær. I mai passer det med røde og blå bær som står vakkert til den hvite kaken, men du kan selvfølgelig bruke det du liker best. Denne flotte marengskaken egner seg utmerket til å forberede dagen i forveien slik at du på serveringsdagen bare trenger å pynte med pisket krem og bær.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

404 har lagret denne
12
porsjoner

Marengsbunn

  • 8 stykker eggehvite
  • 400 g sukker
  • 1 ts eddik 7%
  • 3 ss maisenna

Fyll

  • 6 dl kremfløte
  • 5 ts vaniljesukker

Pynt

  • 300 g bringebær
  • 200 g bjørnebær
  • 200 g blåbær
  • 2 ss melis
Unngå at skjermen går i dvale

Marengsbunn

  • 8 stykker eggehvite
  • 400 g sukker
  • 1 ts eddik 7%
  • 3 ss maisenna

Fyll

  • 6 dl kremfløte
  • 5 ts vaniljesukker

Pynt

  • 300 g bringebær
  • 200 g bjørnebær
  • 200 g blåbær
  • 2 ss melis
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs.
Vend forsiktig inn eddik og maisenna med en slikkepott.
Ha marengsen i en stor langpanne (ca 30x40 cm) som er dekket med bakepapir. Form marengsen til en tykk, firkantet kake. Marengsen skal altså ikke smøres helt utover til kantene av langpannen, men formes på frihånd til en tykk firkant.
Lag gjerne en fordypning på midten av kaken, der du plasserer mesteparten av fyllet etterpå. Marengskaken vil flyte littegrann utover under stekingen, så det er lurt å ikke legge marengsen i et for tynt lag.
Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180°C. Skru temperaturen ned til 150°C straks kaken er satt inn i ovnen.
Stek kaken i ca 2 time. Denne kaken trenger litt lenger steketid enn en vanlig, rund pavlova. Dekk eventuelt over marengskaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden, så den holder på den hvite fargen. Skru av varmen og la kaken stå i ovnen til den er helt kald.
Flytt den stekte kaken forsiktig over på et stort, firkantet fat.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kaken. Pynt med masse friske bær og sikt over melis til slutt.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs.
Vend forsiktig inn eddik og maisenna med en slikkepott.
Ha marengsen i en stor langpanne (ca 30x40 cm) som er dekket med bakepapir. Form marengsen til en tykk, firkantet kake. Marengsen skal altså ikke smøres helt utover til kantene av langpannen, men formes på frihånd til en tykk firkant.
Lag gjerne en fordypning på midten av kaken, der du plasserer mesteparten av fyllet etterpå. Marengskaken vil flyte littegrann utover under stekingen, så det er lurt å ikke legge marengsen i et for tynt lag.
Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180°C. Skru temperaturen ned til 150°C straks kaken er satt inn i ovnen.
Stek kaken i ca 2 time. Denne kaken trenger litt lenger steketid enn en vanlig, rund pavlova. Dekk eventuelt over marengskaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden, så den holder på den hvite fargen. Skru av varmen og la kaken stå i ovnen til den er helt kald.
Flytt den stekte kaken forsiktig over på et stort, firkantet fat.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kaken. Pynt med masse friske bær og sikt over melis til slutt.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?