Bruk 2 runde former, ca. 18-20 cm i diameter. Varm ovnen til 170 grader. Kle formene med bakepapir.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til stiv eggedosis.
Smelt smøret og tilsett fløten. Sikt sammen mel og bakepulver. Rør smørblandingen og mel vekselsvis inn i eggedosisen.
Fordel røren i formene og stek kakebunnene ved 170 grader i ca. 40 minutter.
Avkjøl kakene i cirka 10 minutter i formen og så videre på rist.
Montering
Rens og del jordbærene i små biter, men spar de fineste jordbærene til pynt. Dryss over litt sukker etter smak og la bærene marinere i 10-15 minutter.
Del kakene i to jevne lag. Pisk fløten til myk krem.
Legg en bunn på et kakefat. Smør på et tynt lag syltetøy og dryss over godt med jordbærbiter. Bre over et tykt lag krem, legg på neste kakebunn og gjenta prosessen. Pass hele tiden på at kaken blir så rett som mulig.
Avslutt med den siste bunnen og dekk hele kaken med resten av kremen. Pynt med delte jordbær og server med det samme eller la kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
Bon appetit!
Bruk 2 runde former, ca. 18-20 cm i diameter. Varm ovnen til 170 grader. Kle formene med bakepapir.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til stiv eggedosis.
Smelt smøret og tilsett fløten. Sikt sammen mel og bakepulver. Rør smørblandingen og mel vekselsvis inn i eggedosisen.
Fordel røren i formene og stek kakebunnene ved 170 grader i ca. 40 minutter.
Avkjøl kakene i cirka 10 minutter i formen og så videre på rist.
Montering
Rens og del jordbærene i små biter, men spar de fineste jordbærene til pynt. Dryss over litt sukker etter smak og la bærene marinere i 10-15 minutter.
Del kakene i to jevne lag. Pisk fløten til myk krem.
Legg en bunn på et kakefat. Smør på et tynt lag syltetøy og dryss over godt med jordbærbiter. Bre over et tykt lag krem, legg på neste kakebunn og gjenta prosessen. Pass hele tiden på at kaken blir så rett som mulig.
Avslutt med den siste bunnen og dekk hele kaken med resten av kremen. Pynt med delte jordbær og server med det samme eller la kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto