Festkake med sitron og marengs er en høy, flott vaniljekake, som kombinerer smaker det er vanskelig å blir lei. Kaken fylles også med ostekrem og smørkrem, og resultatet blir himmelsk godt!
Festkake med sitron og marengs er en høy, flott vaniljekake, som kombinerer smaker det er vanskelig å blir lei. Kaken fylles også med ostekrem og smørkrem, og resultatet blir himmelsk godt!
Til vaniljekaken piskes egg og sukker til tykk og luftig eggedosis. Rør inn olje og surmelk.
I en annen bolle blandes de øvrige, tørre ingrediensene sammen. Ha det tørre i eggedosisblandingen og rør det hele forsiktig sammen til en jevn og klumpfri deig.
Fordel deigen jevnt i 2 små, runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 40-50 minutter. Avkjøl kakene.
Til sitronkremen has eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i en metallbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig visping helt til kremen blir tykk og kremete.
Ta kjelen av platen og rør i mykt smør. Avkjøl sitronkremen i kjøleskapet i et par timer eller over natten, så den tykner ytterligere i konsistensen.
Til ostekremen piskes kremosten sammen med mykt smør, melis og sitronsaft til en luftig krem.
Del hver kake på midten slik at du får 4 kakebunner. Sett kakebunnene sammen oppå hverandre med både ostekrem og sitronkrem mellom hvert kakelag.
Pisk sammen ingrediensene til smørkremen og smør den i et tynt lag over hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet i et par timer så den får satt seg.
Pisk eggehviter og sukker til tykk og blank marengs i en bolle over vannbad i 5 minutter. Ta bollen vekk fra varmen og pisk videre i 5 minutter til.
Smør marengs over hele kaken i et tykt lag og sprøyt resten av marengsen i et mønster på toppen av kaken. Grill marengsen lett med en gassbrenner.
Bon appetit!
Til vaniljekaken piskes egg og sukker til tykk og luftig eggedosis. Rør inn olje og surmelk.
I en annen bolle blandes de øvrige, tørre ingrediensene sammen. Ha det tørre i eggedosisblandingen og rør det hele forsiktig sammen til en jevn og klumpfri deig.
Fordel deigen jevnt i 2 små, runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 40-50 minutter. Avkjøl kakene.
Til sitronkremen has eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i en metallbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig visping helt til kremen blir tykk og kremete.
Ta kjelen av platen og rør i mykt smør. Avkjøl sitronkremen i kjøleskapet i et par timer eller over natten, så den tykner ytterligere i konsistensen.
Til ostekremen piskes kremosten sammen med mykt smør, melis og sitronsaft til en luftig krem.
Del hver kake på midten slik at du får 4 kakebunner. Sett kakebunnene sammen oppå hverandre med både ostekrem og sitronkrem mellom hvert kakelag.
Pisk sammen ingrediensene til smørkremen og smør den i et tynt lag over hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet i et par timer så den får satt seg.
Pisk eggehviter og sukker til tykk og blank marengs i en bolle over vannbad i 5 minutter. Ta bollen vekk fra varmen og pisk videre i 5 minutter til.
Smør marengs over hele kaken i et tykt lag og sprøyt resten av marengsen i et mønster på toppen av kaken. Grill marengsen lett med en gassbrenner.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto