Mål opp alle ingrediensene til vannbakkelsrøren nøye. Finn frem en tresleiv og kjøkkenmaskinen med K-krok.
Kok opp vannet i en mellomstor tykkbunnet kasserolle. Ikke la vannet stå å koke, for da fordamper vannet og mengden blir feil.
Smelt smøret i det kokende vannet. Hell i alt melet på en gang under stadig omrøring med tresleiva.
La kasserollen stå over middels varme og rør til det blir en stor klump. Fortsett å røre over varmen i et par minutter til deigklumpen er stekt på alle sider.
Ha deigen over i en bakebolle. Rør inn ett og ett egg. Ikke tilsett det neste egget før det forrige er rørt helt inn.
Fyll vannbakkelsrøren i en sprøytepose.
Varm ovnen til 200 grader.
Sprøyt ut boller på størrelse med store valnøtter på stekebrett dekket med bakepapir eller bakeduk.
Pynt eventuelt bollene med hakkede nøtter eller skivede mandler.
Stek vannbakkelsen midt i ovnen, i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
Pasjonsfruktkrem
Lag pasjonsfruktkremen mens vannbakkelsen steker. Del pasjonsfruktene i to og skarp ut fruktkjøttet med en teskje.
Bland egg, eggeplommer, sukker, limesaft og pasjonsfrukten i en liten kasserolle. Visp det godt sammen.
Kok opp blandingen under konstant visping. Det er viktig å røre hele tiden for å unngå klumper og for å unngå at blandingen svir seg i bunnen. Kremen skal få et skikkelig oppkok og tykne.
Trekk kasserollen fra varmen og visp inn kaldt smør, litt etter litt. Avkjøl kremen og oppbevar den i kjøleskapet.
Skjær forsiktig av toppen på vannbakkelsen. Legg en liten skje pasjonsfruktkrem i hver bolle.
Topp med pisket krem og dryss over pistasj og knust tørket bringebær hvis ønskelig. Legg på toppene og dryss over melis.
Bon appetit!
Vannbakkels
Mål opp alle ingrediensene til vannbakkelsrøren nøye. Finn frem en tresleiv og kjøkkenmaskinen med K-krok.
Kok opp vannet i en mellomstor tykkbunnet kasserolle. Ikke la vannet stå å koke, for da fordamper vannet og mengden blir feil.
Smelt smøret i det kokende vannet. Hell i alt melet på en gang under stadig omrøring med tresleiva.
La kasserollen stå over middels varme og rør til det blir en stor klump. Fortsett å røre over varmen i et par minutter til deigklumpen er stekt på alle sider.
Ha deigen over i en bakebolle. Rør inn ett og ett egg. Ikke tilsett det neste egget før det forrige er rørt helt inn.
Fyll vannbakkelsrøren i en sprøytepose.
Varm ovnen til 200 grader.
Sprøyt ut boller på størrelse med store valnøtter på stekebrett dekket med bakepapir eller bakeduk.
Pynt eventuelt bollene med hakkede nøtter eller skivede mandler.
Stek vannbakkelsen midt i ovnen, i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
Pasjonsfruktkrem
Lag pasjonsfruktkremen mens vannbakkelsen steker. Del pasjonsfruktene i to og skarp ut fruktkjøttet med en teskje.
Bland egg, eggeplommer, sukker, limesaft og pasjonsfrukten i en liten kasserolle. Visp det godt sammen.
Kok opp blandingen under konstant visping. Det er viktig å røre hele tiden for å unngå klumper og for å unngå at blandingen svir seg i bunnen. Kremen skal få et skikkelig oppkok og tykne.
Trekk kasserollen fra varmen og visp inn kaldt smør, litt etter litt. Avkjøl kremen og oppbevar den i kjøleskapet.
Skjær forsiktig av toppen på vannbakkelsen. Legg en liten skje pasjonsfruktkrem i hver bolle.
Topp med pisket krem og dryss over pistasj og knust tørket bringebær hvis ønskelig. Legg på toppene og dryss over melis.