Til hovedinnhold

Tiramisu-rullekake

45 min

Tiramisu-rullekake er inspirert av den italienske desserten tiramisu, som er berømt over hele verden! Rullekaken har de samme gode smakene av kaffe, kakao, likør og mascarpone.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 239 brukere
Tiramisu-rullekake
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Tiramisu-rullekake er inspirert av den italienske desserten tiramisu, som er berømt over hele verden! Rullekaken har de samme gode smakene av kaffe, kakao, likør og mascarpone.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 239 brukere

Ingredienser

5
porsjoner
  • 3 stykker egg
  • 1.5 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl hvetemel
  • 0.5 dl espresso, eller kald, sterk kaffe

Fyll

  • 200 g mascarpone
  • 2 ss kaffelikør, eller Amaretto mandellikør
  • 2 ss vaniljesukker
  • 2 ss melis
  • 1.5 dl kremfløte

Pynt

  • 3 ss sukker
  • 0.5 dl kakaopulver

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stykker egg
  • 1.5 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl hvetemel
  • 0.5 dl espresso, eller kald, sterk kaffe

Fyll

  • 200 g mascarpone
  • 2 ss kaffelikør, eller Amaretto mandellikør
  • 2 ss vaniljesukker
  • 2 ss melis
  • 1.5 dl kremfløte

Pynt

  • 3 ss sukker
  • 0.5 dl kakaopulver
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver. Vend dette inn i eggedosisen vekselsvis med avkjølt kaffe.
Stryk deigen jevnt utover i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 250°C i 5-7 minutter.
Samtidig legger du et kjøkkenhåndkle på bordet. Strø over sukker.
Ta kaken ut av ovnen og hvelv den straks over på kjøkkenhåndklet. Fjern forsiktig bakepapiret.
Avkjøl kaken med den varme langpannen over til den er helt kald. Da holder kaken seg myk.
Pisk sammen mascarponeost, likør, vaniljesukker og melis til fyllet. Smør ostekremen over den kalde kaken. Sikt over kakao.
Pisk kremfløten til krem og bland fløtekremen inn i ostekremen.
Rull sammen kaken fra langsiden.
Renskjær kantene og sikt over ekstra kakao som pynt før kaken flyttes over på et kakefat.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver. Vend dette inn i eggedosisen vekselsvis med avkjølt kaffe.
Stryk deigen jevnt utover i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 250°C i 5-7 minutter.
Samtidig legger du et kjøkkenhåndkle på bordet. Strø over sukker.
Ta kaken ut av ovnen og hvelv den straks over på kjøkkenhåndklet. Fjern forsiktig bakepapiret.
Avkjøl kaken med den varme langpannen over til den er helt kald. Da holder kaken seg myk.
Pisk sammen mascarponeost, likør, vaniljesukker og melis til fyllet. Smør ostekremen over den kalde kaken. Sikt over kakao.
Pisk kremfløten til krem og bland fløtekremen inn i ostekremen.
Rull sammen kaken fra langsiden.
Renskjær kantene og sikt over ekstra kakao som pynt før kaken flyttes over på et kakefat.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?