Tiramisu-rullekake

45 min
250 har lagret denne
Tiramisu-rullekake
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
250 har lagret denne
5
porsjoner
  • 3 stykker egg
  • 1.5 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl hvetemel
  • 0.5 dl espresso, eller kald, sterk kaffe

Fyll

  • 200 g mascarpone
  • 2 ss kaffelikør, eller Amaretto mandellikør
  • 2 ss vaniljesukker
  • 2 ss melis
  • 1.5 dl kremfløte

Pynt

  • 3 ss sukker
  • 0.5 dl kakaopulver
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stykker egg
  • 1.5 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl hvetemel
  • 0.5 dl espresso, eller kald, sterk kaffe

Fyll

  • 200 g mascarpone
  • 2 ss kaffelikør, eller Amaretto mandellikør
  • 2 ss vaniljesukker
  • 2 ss melis
  • 1.5 dl kremfløte

Pynt

  • 3 ss sukker
  • 0.5 dl kakaopulver
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver. Vend dette inn i eggedosisen vekselsvis med avkjølt kaffe.
Stryk deigen jevnt utover i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 250°C i 5-7 minutter.
Samtidig legger du et kjøkkenhåndkle på bordet. Strø over sukker.
Ta kaken ut av ovnen og hvelv den straks over på kjøkkenhåndklet. Fjern forsiktig bakepapiret.
Avkjøl kaken med den varme langpannen over til den er helt kald. Da holder kaken seg myk.
Pisk sammen mascarponeost, likør, vaniljesukker og melis til fyllet. Smør ostekremen over den kalde kaken. Sikt over kakao.
Pisk kremfløten til krem og bland fløtekremen inn i ostekremen.
Rull sammen kaken fra langsiden.
Renskjær kantene og sikt over ekstra kakao som pynt før kaken flyttes over på et kakefat.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver. Vend dette inn i eggedosisen vekselsvis med avkjølt kaffe.
Stryk deigen jevnt utover i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 250°C i 5-7 minutter.
Samtidig legger du et kjøkkenhåndkle på bordet. Strø over sukker.
Ta kaken ut av ovnen og hvelv den straks over på kjøkkenhåndklet. Fjern forsiktig bakepapiret.
Avkjøl kaken med den varme langpannen over til den er helt kald. Da holder kaken seg myk.
Pisk sammen mascarponeost, likør, vaniljesukker og melis til fyllet. Smør ostekremen over den kalde kaken. Sikt over kakao.
Pisk kremfløten til krem og bland fløtekremen inn i ostekremen.
Rull sammen kaken fra langsiden.
Renskjær kantene og sikt over ekstra kakao som pynt før kaken flyttes over på et kakefat.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?