Tiramisu-rullekake
45 min
Tiramisu-rullekake er inspirert av den italienske desserten tiramisu, som er berømt over hele verden! Rullekaken har de samme gode smakene av kaffe, kakao, likør og mascarpone.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
250 har lagret denne
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
Tiramisu-rullekake er inspirert av den italienske desserten tiramisu, som er berømt over hele verden! Rullekaken har de samme gode smakene av kaffe, kakao, likør og mascarpone.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
250 har lagret denne
5
porsjoner
- 3 stykker egg
- 1.5 dl sukker
- 2 ts bakepulver
- 1 dl hvetemel
- 0.5 dl espresso, eller kald, sterk kaffe
Fyll
- 200 g mascarpone
- 2 ss kaffelikør, eller Amaretto mandellikør
- 2 ss vaniljesukker
- 2 ss melis
- 1.5 dl kremfløte
Pynt
- 3 ss sukker
- 0.5 dl kakaopulver
Unngå at skjermen går i dvale
- 3 stykker egg
- 1.5 dl sukker
- 2 ts bakepulver
- 1 dl hvetemel
- 0.5 dl espresso, eller kald, sterk kaffe
Fyll
- 200 g mascarpone
- 2 ss kaffelikør, eller Amaretto mandellikør
- 2 ss vaniljesukker
- 2 ss melis
- 1.5 dl kremfløte
Pynt
- 3 ss sukker
- 0.5 dl kakaopulver
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver. Vend dette inn i eggedosisen vekselsvis med avkjølt kaffe.
Stryk deigen jevnt utover i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 250°C i 5-7 minutter.
Samtidig legger du et kjøkkenhåndkle på bordet. Strø over sukker.
Ta kaken ut av ovnen og hvelv den straks over på kjøkkenhåndklet. Fjern forsiktig bakepapiret.
Avkjøl kaken med den varme langpannen over til den er helt kald. Da holder kaken seg myk.
Pisk sammen mascarponeost, likør, vaniljesukker og melis til fyllet. Smør ostekremen over den kalde kaken. Sikt over kakao.
Pisk kremfløten til krem og bland fløtekremen inn i ostekremen.
Rull sammen kaken fra langsiden.
Renskjær kantene og sikt over ekstra kakao som pynt før kaken flyttes over på et kakefat.

Bon appetit!
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver. Vend dette inn i eggedosisen vekselsvis med avkjølt kaffe.
Stryk deigen jevnt utover i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 250°C i 5-7 minutter.
Samtidig legger du et kjøkkenhåndkle på bordet. Strø over sukker.
Ta kaken ut av ovnen og hvelv den straks over på kjøkkenhåndklet. Fjern forsiktig bakepapiret.
Avkjøl kaken med den varme langpannen over til den er helt kald. Da holder kaken seg myk.
Pisk sammen mascarponeost, likør, vaniljesukker og melis til fyllet. Smør ostekremen over den kalde kaken. Sikt over kakao.
Pisk kremfløten til krem og bland fløtekremen inn i ostekremen.
Rull sammen kaken fra langsiden.
Renskjær kantene og sikt over ekstra kakao som pynt før kaken flyttes over på et kakefat.