Mandelkake med jordbær og karamell

2 t 30 min

Mandelkake med jordbær og karamell er en bløtkake, som består av en myk mandelbunn dekket med hjemmelaget karamellsaus og pisket krem. Mandelbunnen blir lys og myk fordi den lages med såkalt ekte marsipan eller råmarsipan, som er marsipan med ekstra høyt mandelinnhold.

Kaken pyntes med søte, røde jordbær og mørk sjokolade. Deilig!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

709 har lagret denne
Mandelkake med jordbær og karamell
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Mandelkake med jordbær og karamell er en bløtkake, som består av en myk mandelbunn dekket med hjemmelaget karamellsaus og pisket krem. Mandelbunnen blir lys og myk fordi den lages med såkalt ekte marsipan eller råmarsipan, som er marsipan med ekstra høyt mandelinnhold.

Kaken pyntes med søte, røde jordbær og mørk sjokolade. Deilig!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

709 har lagret denne
8
porsjoner

Mandelbunn

  • 400 g marsipan, ekte (lilla rull fra Odense)
  • 4 stykker egg
  • 1 ts bakepulver

Karamellsaus

  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 4 ss sirup, lys
  • 1 ss smør

Pynt

  • 3 dl kremfløte
  • 300 g jordbær
  • 50 g kokesjokolade, hakket
Unngå at skjermen går i dvale

Mandelbunn

  • 400 g marsipan, ekte (lilla rull fra Odense)
  • 4 stykker egg
  • 1 ts bakepulver

Karamellsaus

  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 4 ss sirup, lys
  • 1 ss smør

Pynt

  • 3 dl kremfløte
  • 300 g jordbær
  • 50 g kokesjokolade, hakket
Del marsipanen opp i biter og ha dem i en food processor med hakkekniv. Tilsett eggene og kjør blandingen til en jevn og klumpfri masse. Bland i bakepulveret.
Ha mandeldeigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 15-20 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen.
Til karamellsausen blandes kremfløte, sukker og sirup i en vid, tykkbunnet kjele. La sausen koke mens du rører hele tiden til den er lysebrun og har fått karamellsmak. Dette tar 15-20 minutter.
Ta kjelen av platen og rør i smøret. Avkjøl karamellsausen i romtemperatur i et par timer til den er tyktflytende.
Ta kaken ut av formen og sett den på et fat. Smør karamellsausen over kakebunnen. Sett kaken i kjøleskapet til karamellsausen har stivnet til.
Ta kaken ut av formen og sett den på et fat. Smør karamellsausen over kakebunnen. Sett kaken i kjøleskapet til karamellsausen har stivnet til.
Pisk kremfløten til krem og fordel den over kaken.
Pisk kremfløten til krem og fordel den over kaken.
Pynt kaken med jordbær og fint hakket, mørk sjokolade.
Pynt kaken med jordbær og fint hakket, mørk sjokolade.
woman cooking

Bon appetit!

Del marsipanen opp i biter og ha dem i en food processor med hakkekniv. Tilsett eggene og kjør blandingen til en jevn og klumpfri masse. Bland i bakepulveret.
Ha mandeldeigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 15-20 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen.
Til karamellsausen blandes kremfløte, sukker og sirup i en vid, tykkbunnet kjele. La sausen koke mens du rører hele tiden til den er lysebrun og har fått karamellsmak. Dette tar 15-20 minutter.
Ta kjelen av platen og rør i smøret. Avkjøl karamellsausen i romtemperatur i et par timer til den er tyktflytende.
Ta kaken ut av formen og sett den på et fat. Smør karamellsausen over kakebunnen. Sett kaken i kjøleskapet til karamellsausen har stivnet til.
Ta kaken ut av formen og sett den på et fat. Smør karamellsausen over kakebunnen. Sett kaken i kjøleskapet til karamellsausen har stivnet til.
Pisk kremfløten til krem og fordel den over kaken.
Pisk kremfløten til krem og fordel den over kaken.
Pynt kaken med jordbær og fint hakket, mørk sjokolade.
Pynt kaken med jordbær og fint hakket, mørk sjokolade.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?