Kokoskake med pasjonsfrukt

1 h 30 min
Lagret av 186 brukere
Kokoskake med pasjonsfrukt
Lagret av 186 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 225 g smør, romtemperert
  • 225 g sukker
  • 4 stykker egg
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 100 g kokos
  • 3 ss rom, eller melk

Pasjonsfruktcurd

  • 6 stykker pasjonsfrukt
  • 3 stykker egg
  • 2 stykker eggeplomme
  • 170 g sukker
  • 1 stk lime
  • 15 g maisenna
  • 100 g smør

Fyll og pynt

  • 3 dl kremfløte
  • kokos, høvlet eller revet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 225 g smør, romtemperert
  • 225 g sukker
  • 4 stykker egg
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 100 g kokos
  • 3 ss rom, eller melk

Pasjonsfruktcurd

  • 6 stykker pasjonsfrukt
  • 3 stykker egg
  • 2 stykker eggeplomme
  • 170 g sukker
  • 1 stk lime
  • 15 g maisenna
  • 100 g smør

Fyll og pynt

  • 3 dl kremfløte
  • kokos, høvlet eller revet
Varm ovnen til 180 grader og kle formene med bakepapir.
Visp smør og sukker lyst og luftig. Visp inn eggene, ett om gangen. Visp skikkelig mellom hvert egg og skrap ned langs kantene hvis nødvendig.
Rør inn siktet mel og bakepulver, og bland til slutt inn kokos og rom.
Fordel røren i formene og stek kakene midt i ovnene i 25-30 minutter. Sjekk med en kakepinne. Avkjøl kakene 10 minutter i formen før du vender dem over på en rist for videre avkjøling.
Lag pasjonsfruktcurden mens kaken steker. Del pasjonsfruktene i to og skarp ut fruktkjøttet med en teskje.
Bland egg, eggeplommer, sukker, limesaft og pasjonsfrukten i en liten kasserolle. Visp det godt sammen.
Kok opp blandingen under konstant pisking. Det er viktig å røre hele tiden for å unngå klumper og for å unngå at blandingen svir seg i bunnen.
Kremen skal få et skikkelig oppkok og tykne. Trekk kasserollen fra varmen og visp inn kaldt smør, litt etter litt. Avkjøl curden og oppbevar den i kjøleskapet.
Pisk fløten til myk krem og vend inn 2,5 dl pasjonsfruktcurd.
Legg den ene bunnen på et serveringsfat og bre over et tykt lag pasjonsfruktcurd og så et lag pasjonsfruktkrem.
Legg på den andre bunnen og kle hele kaken med pasjonsfruktkrem. Pynt med kokos og oppbevar kaken i kjøleskap. Server resten av pasjonsfruktcurden ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader og kle formene med bakepapir.
Visp smør og sukker lyst og luftig. Visp inn eggene, ett om gangen. Visp skikkelig mellom hvert egg og skrap ned langs kantene hvis nødvendig.
Rør inn siktet mel og bakepulver, og bland til slutt inn kokos og rom.
Fordel røren i formene og stek kakene midt i ovnene i 25-30 minutter. Sjekk med en kakepinne. Avkjøl kakene 10 minutter i formen før du vender dem over på en rist for videre avkjøling.
Lag pasjonsfruktcurden mens kaken steker. Del pasjonsfruktene i to og skarp ut fruktkjøttet med en teskje.
Bland egg, eggeplommer, sukker, limesaft og pasjonsfrukten i en liten kasserolle. Visp det godt sammen.
Kok opp blandingen under konstant pisking. Det er viktig å røre hele tiden for å unngå klumper og for å unngå at blandingen svir seg i bunnen.
Kremen skal få et skikkelig oppkok og tykne. Trekk kasserollen fra varmen og visp inn kaldt smør, litt etter litt. Avkjøl curden og oppbevar den i kjøleskapet.
Pisk fløten til myk krem og vend inn 2,5 dl pasjonsfruktcurd.
Legg den ene bunnen på et serveringsfat og bre over et tykt lag pasjonsfruktcurd og så et lag pasjonsfruktkrem.
Legg på den andre bunnen og kle hele kaken med pasjonsfruktkrem. Pynt med kokos og oppbevar kaken i kjøleskap. Server resten av pasjonsfruktcurden ved siden av.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?