Bløtkake er noe vi alle er glade i. Denne bløtkaken er fylt med vaniljekrem, pisket krem og massevis av bær. I denne kaken er det brukt skogsbærblanding som fyll, og dette fås kjøpt frossent i de fleste matvarebutikkene. Det er viktig at skogsbærene tines før de legges på kaken, så du unngår at kakebunnen blir for bløt. På toppen av kaken er det lagt en hel symfoni av forskjellige fargerike, friske bær: Jordbær, bringebær, blåbær, moreller og bjørnebær! Bærene glaseres med ripsgele, som gir vakker glans og deilig, søt smak på bærene.
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver. Vend dette inn i eggedosisen.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 45 minutter. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Fjern bakepapiret og del kaken i tre bunner.
Ha de frosne skogsbærene i en skål og la de tine.
Legg den nederste kakebunnen på et kakefat. Dekk bunnen med tint skogsbærblanding, men ikke bruk all bærsaften, for da kan kakebunnen bli for bløt.
Legg på den andre kakebunnen og smør på vaniljekremen. Legg på den siste kakebunnen.
Pisk kremfløten til luftig krem sammen med melis. Smør krem over hele kaken og sprøyt gjerne resten av kremen langsmed kanten av kaken.
Legg en herlig variasjon av friske bær på toppen av kaken.
Smelt ripsgeleen ved å varme glasset i mikroen. Rør ripsgeleen glatt og la den avkjøle seg til den er kald, men fortsatt flytende.
Ha geleen over bærene oppå kaken. Sett kaken i kjøleskapet i noen timer slik at ripsgeleen stivner.
Bon appetit!
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver. Vend dette inn i eggedosisen.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 45 minutter. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Fjern bakepapiret og del kaken i tre bunner.
Ha de frosne skogsbærene i en skål og la de tine.
Legg den nederste kakebunnen på et kakefat. Dekk bunnen med tint skogsbærblanding, men ikke bruk all bærsaften, for da kan kakebunnen bli for bløt.
Legg på den andre kakebunnen og smør på vaniljekremen. Legg på den siste kakebunnen.
Pisk kremfløten til luftig krem sammen med melis. Smør krem over hele kaken og sprøyt gjerne resten av kremen langsmed kanten av kaken.
Legg en herlig variasjon av friske bær på toppen av kaken.
Smelt ripsgeleen ved å varme glasset i mikroen. Rør ripsgeleen glatt og la den avkjøle seg til den er kald, men fortsatt flytende.
Ha geleen over bærene oppå kaken. Sett kaken i kjøleskapet i noen timer slik at ripsgeleen stivner.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto