Til hovedinnhold

Lagkake med jordbær

3 h

Lagkake med jordbær er en skikkelig luksuskake. En festkake som er perfekt til 17. mai og alle andre sommerfester du skal på!

Kaken er laget i to 20 cm former og en 15 cm form. Hvis du ikke har to 20 cm former, kan du steke hele røren i én form, men da må steketiden forlenges til omtrent en time og 10 min. Sjekk underveis med en kakepinne. Dekk eventuelt til overflaten med et stykke bakepapir mot slutten av steketiden hvis kaken i ferd med å bli veldig mørk.

Lagret av 67 brukere
Lagkake med jordbær

Lagkake med jordbær er en skikkelig luksuskake. En festkake som er perfekt til 17. mai og alle andre sommerfester du skal på!

Kaken er laget i to 20 cm former og en 15 cm form. Hvis du ikke har to 20 cm former, kan du steke hele røren i én form, men da må steketiden forlenges til omtrent en time og 10 min. Sjekk underveis med en kakepinne. Dekk eventuelt til overflaten med et stykke bakepapir mot slutten av steketiden hvis kaken i ferd med å bli veldig mørk.

Lagret av 67 brukere

Ingredienser

10
porsjoner

Til de store kakebunnene

  • 4 stykker egg, store
  • 240 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker, ekte
  • 200 g smør
  • 1 dl fløte
  • 240 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver

Til den lille kakebunnen

  • 2 stk egg, store
  • 120 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker, ekte
  • 100 g smør
  • 0.5 dl fløte
  • 120 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll og pynt

  • 7 dl kremfløte
  • 2 kurv jordbær, store
  • sukker
  • sitrontimian

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Til de store kakebunnene

  • 4 stykker egg, store
  • 240 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker, ekte
  • 200 g smør
  • 1 dl fløte
  • 240 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver

Til den lille kakebunnen

  • 2 stk egg, store
  • 120 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker, ekte
  • 100 g smør
  • 0.5 dl fløte
  • 120 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll og pynt

  • 7 dl kremfløte
  • 2 kurv jordbær, store
  • sukker
  • sitrontimian
Du trenger tre springformer; to på 20 cm i diameter og en på 15 cm i diameter. Kle alle formene med bakepapir, i bunnen og langs kanten.
Lag først kakerøren til de store bunnene. Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Smelt smøret og tilsett fløten i det smeltede smøret.
Sikt sammen mel og bakepulver. Rør smøret og melet vekselsvis inn i eggedosisen.
Fordel røren i de to formene og stek kakene ved 170 grader i omtrent 40 minutter. Avkjøl kakene omtrent 10 minutter i formen, og så videre på rist.
Lag den lille bunnen etter samme fremgangsmåte. Stek kaken ved 170 grader i omtrent en time. Sjekk underveis med en kakepinne.
Del de to store bunnene i to lag, og den lille bunnen i fire lag.
Rens og skjær jordbærene i skiver eller biter. Spar noen hele til pynt. Dryss litt sukker over de delte bærene og la dem marinere i omtrent 10 minutter.
Pisk fløten til myk krem.
Legg en stor bunn på et kakefat. Dryss over jordbær og bre over et lag med krem. Legg på neste kakebunn, jordbær og krem. Fortsett til du har brukt opp alle de store bunnene, og avslutt med å bre et tynt lag krem over den siste bunnen og topp med jordbær. La kaken være helt naken på sidene eller glatt den litt til.
Bygg den lille kaken på samme måte og sett den på toppen av den store. Pynt med delte eller hele bær og litt sitrontimian.
woman cooking

Bon appetit!

Du trenger tre springformer; to på 20 cm i diameter og en på 15 cm i diameter. Kle alle formene med bakepapir, i bunnen og langs kanten.
Lag først kakerøren til de store bunnene. Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Smelt smøret og tilsett fløten i det smeltede smøret.
Sikt sammen mel og bakepulver. Rør smøret og melet vekselsvis inn i eggedosisen.
Fordel røren i de to formene og stek kakene ved 170 grader i omtrent 40 minutter. Avkjøl kakene omtrent 10 minutter i formen, og så videre på rist.
Lag den lille bunnen etter samme fremgangsmåte. Stek kaken ved 170 grader i omtrent en time. Sjekk underveis med en kakepinne.
Del de to store bunnene i to lag, og den lille bunnen i fire lag.
Rens og skjær jordbærene i skiver eller biter. Spar noen hele til pynt. Dryss litt sukker over de delte bærene og la dem marinere i omtrent 10 minutter.
Pisk fløten til myk krem.
Legg en stor bunn på et kakefat. Dryss over jordbær og bre over et lag med krem. Legg på neste kakebunn, jordbær og krem. Fortsett til du har brukt opp alle de store bunnene, og avslutt med å bre et tynt lag krem over den siste bunnen og topp med jordbær. La kaken være helt naken på sidene eller glatt den litt til.
Bygg den lille kaken på samme måte og sett den på toppen av den store. Pynt med delte eller hele bær og litt sitrontimian.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?