Marengsrullekake med bær

45 min
Lagret av 622 brukere
Marengsrullekake med bær
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
Lagret av 622 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 6 stykker eggehvite
  • 3 dl sukker
  • 1 pakke vaniljekrempulver, bruk pulveret fra kakefyll med vaniljesmak
  • 50 g pistasjnøtter, kan sløyfes

Fyll

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • 200 g bringebær, friske
  • 100 g blåbær, friske

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stykker eggehvite
  • 3 dl sukker
  • 1 pakke vaniljekrempulver, bruk pulveret fra kakefyll med vaniljesmak
  • 50 g pistasjnøtter, kan sløyfes

Fyll

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • 200 g bringebær, friske
  • 100 g blåbær, friske
Pisk eggehviter og sukker med elektrisk mikser i ca. 10 minutter, til du får en stiv og blank marengs.
Vend vaniljekrempulveret forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. Husk at du bare skal bruke pulveret og ikke ferdiglaget vaniljekrem.
Bre marengsdeigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Strø over hakkede pistasjnøtter. Nøttene kan sløyfes hvis du ønsker en nøttefri kake.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter.
Legg et kjøkkenhånkle på bakebenken og dryss sukker på hånkleet. Ta kaken ut av ovnen og hvelv den straks over på det sukrede kjøkkenhånkleet.
Dra av bakepapiret og avkjøl kaken med den varme langpannen over. Dette gjør at kaken holder seg myk også etter at den er avkjølt.
Pisk kremfløten til luftig krem. Smak til kremen med melis.
Løft vekk langpannen over kaken. Bre kremen over den kalde kaken. Fordel deretter bærene over kremen.
Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og flytt kaken over på et passende, avlangt kakefat.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggehviter og sukker med elektrisk mikser i ca. 10 minutter, til du får en stiv og blank marengs.
Vend vaniljekrempulveret forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. Husk at du bare skal bruke pulveret og ikke ferdiglaget vaniljekrem.
Bre marengsdeigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Strø over hakkede pistasjnøtter. Nøttene kan sløyfes hvis du ønsker en nøttefri kake.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter.
Legg et kjøkkenhånkle på bakebenken og dryss sukker på hånkleet. Ta kaken ut av ovnen og hvelv den straks over på det sukrede kjøkkenhånkleet.
Dra av bakepapiret og avkjøl kaken med den varme langpannen over. Dette gjør at kaken holder seg myk også etter at den er avkjølt.
Pisk kremfløten til luftig krem. Smak til kremen med melis.
Løft vekk langpannen over kaken. Bre kremen over den kalde kaken. Fordel deretter bærene over kremen.
Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og flytt kaken over på et passende, avlangt kakefat.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?