Marengsrullekake med bær
Marengsrullekake med bær er en nydelig rullekake laget med vaniljemarengs.
Hemmeligheten bak kaken er å bruke av vaniljekrempulver, som vendes inn i marengsen. Vaniljekrempulveret gir ikke bare veldig god vaniljesmak - det gjør også at marengsbunnen beholder en myk konsistens og at den blir stabil nok til at den lett lar seg rulle sammen. Vaniljemarengsen smelter på tungen og blander seg herlig med den piskede kremen.
Marengsrullekaken blir god med bare krem, men jeg liker å fylle kaken med ulike typer frukt og bær i tillegg, og alle kombinasjoner jeg har prøvd ut har blitt gode. Denne varianten er med blåbær og bringebær, som er en populær kombinasjon hos de fleste. Hakkede pistasjnøtter oppå marengsen gir en artig og dekorativ vri og bidrar til veldig god smak!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Marengsrullekake med bær er en nydelig rullekake laget med vaniljemarengs.
Hemmeligheten bak kaken er å bruke av vaniljekrempulver, som vendes inn i marengsen. Vaniljekrempulveret gir ikke bare veldig god vaniljesmak - det gjør også at marengsbunnen beholder en myk konsistens og at den blir stabil nok til at den lett lar seg rulle sammen. Vaniljemarengsen smelter på tungen og blander seg herlig med den piskede kremen.
Marengsrullekaken blir god med bare krem, men jeg liker å fylle kaken med ulike typer frukt og bær i tillegg, og alle kombinasjoner jeg har prøvd ut har blitt gode. Denne varianten er med blåbær og bringebær, som er en populær kombinasjon hos de fleste. Hakkede pistasjnøtter oppå marengsen gir en artig og dekorativ vri og bidrar til veldig god smak!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
- 6 stykker eggehvite
- 3 dl sukker
- 1 pakke vaniljekrempulver, bruk pulveret fra kakefyll med vaniljesmak
- 50 g pistasjnøtter, kan sløyfes
Fyll
- 3 dl kremfløte
- 2 ss melis
- 200 g bringebær, friske
- 100 g blåbær, friske
- 6 stykker eggehvite
- 3 dl sukker
- 1 pakke vaniljekrempulver, bruk pulveret fra kakefyll med vaniljesmak
- 50 g pistasjnøtter, kan sløyfes
Fyll
- 3 dl kremfløte
- 2 ss melis
- 200 g bringebær, friske
- 100 g blåbær, friske
