Vannbakkels med sitronkrem

60 min

Vannbakkels med sitronkrem vil både imponere deg og de du skal servere dem til. Her er det viktig å måle opp ingrediensene nøye. Sitronkremen gir kakene en herlig søt og syrlig smak.

Oppskriften gir 12-16 stk.

156 har lagret denne
Vannbakkels med sitronkrem

Vannbakkels med sitronkrem vil både imponere deg og de du skal servere dem til. Her er det viktig å måle opp ingrediensene nøye. Sitronkremen gir kakene en herlig søt og syrlig smak.

Oppskriften gir 12-16 stk.

156 har lagret denne
8
porsjoner
  • 2.5 dl vann
  • 100 g meierismør
  • 150 g hvetemel
  • 220 g egg, tilsvarer 4 mellomstore egg

sitronkrem

  • 1 dl sitronsaft, ferskpresset
  • 1.5 dl sukker
  • 2 stykker egg
  • 2 stykker eggeplomme
  • 1.5 ss maisenna
  • 2 ss smør
  • 2 dl fløte

Melisglasur

  • 200 g melis
  • sitronsaft
  • konditorfarge, gul
  • 2 ss pistasjnøtter, hakkede, til pynt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2.5 dl vann
  • 100 g meierismør
  • 150 g hvetemel
  • 220 g egg, tilsvarer 4 mellomstore egg

sitronkrem

  • 1 dl sitronsaft, ferskpresset
  • 1.5 dl sukker
  • 2 stykker egg
  • 2 stykker eggeplomme
  • 1.5 ss maisenna
  • 2 ss smør
  • 2 dl fløte

Melisglasur

  • 200 g melis
  • sitronsaft
  • konditorfarge, gul
  • 2 ss pistasjnøtter, hakkede, til pynt
Mål opp alle ingrediensene til vannbakkels nøye. Finn frem en tresleiv og kjøkkenmaskinen med K-krok.
Kok opp vannet i en passe romslig kasserolle. Ikke la vannet stå å koke, for da fordamper vannet og mengden blir feil.
Smelt smøret i det kokende vannet. Hell i alt melet på en gang under stadig omrøring med tresleiva. La kasserollen stå over middels varme og rør til det blir en stor klump.  Fortsett å røre over varmen i et par minutter til deigklumpen er stekt på alle sider.
Ha deigen over i en bakebolle. Bruk K-kroken til kjøkkenmaskinen og rør inn ett og ett egg. Røren skal bli helt glatt og jevn.
Varm ovnen til 200 grader. Fyll vannbakkelsrøren over i en sprøytepose. Sprøyt ut 10-12 cm lange og fyldige striper på et stekebrett med bakepapir. Smør litt fett på stekeplaten slik at bakepapiret holder seg på plass.
Stek kakene ved 200 grader, midt i ovnen, i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
Kok opp sitronsaft og sukker til sitronkremen i en liten kasserolle.
Visp egg, eggeplommer og maisenna sammen i en bolle. Visp til blandingen er klumpfri. Hell den varme sitronsaften over eggeblandingen under omrøring.
Ha alt tilbake i kasserollen og kok opp under konstant omrøring. Bruk en visp.
Kok kremen i ett minutt. Rør hele tiden med en visp for å unngå klumper. Trekk kasserollen til side og visp inn smøret.
Hell kremen over i en bolle og avkjøl. Skulle det være antydning til klumper i kremen, bør den gnis igjennom en sil.
Pisk fløten til myk krem og vend kremen inn i sitronkremen.
Visp sammen melis og litt sitronsaft til en glatt og tykk melisglasur. Farg eventuelt glasuren gul med konditorfarge.
Del vannbakkelsen i to på langs og fyll underdelen med sitronkrem. Dypp toppene i melisglasur og dryss over litt hakkede pistasjnøtter. Du kan også gjøre det enkelt og drysse over et tykt lag melis. Sett toppene på plass og server.
woman cooking

Bon appetit!

Mål opp alle ingrediensene til vannbakkels nøye. Finn frem en tresleiv og kjøkkenmaskinen med K-krok.
Kok opp vannet i en passe romslig kasserolle. Ikke la vannet stå å koke, for da fordamper vannet og mengden blir feil.
Smelt smøret i det kokende vannet. Hell i alt melet på en gang under stadig omrøring med tresleiva. La kasserollen stå over middels varme og rør til det blir en stor klump.  Fortsett å røre over varmen i et par minutter til deigklumpen er stekt på alle sider.
Ha deigen over i en bakebolle. Bruk K-kroken til kjøkkenmaskinen og rør inn ett og ett egg. Røren skal bli helt glatt og jevn.
Varm ovnen til 200 grader. Fyll vannbakkelsrøren over i en sprøytepose. Sprøyt ut 10-12 cm lange og fyldige striper på et stekebrett med bakepapir. Smør litt fett på stekeplaten slik at bakepapiret holder seg på plass.
Stek kakene ved 200 grader, midt i ovnen, i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
Kok opp sitronsaft og sukker til sitronkremen i en liten kasserolle.
Visp egg, eggeplommer og maisenna sammen i en bolle. Visp til blandingen er klumpfri. Hell den varme sitronsaften over eggeblandingen under omrøring.
Ha alt tilbake i kasserollen og kok opp under konstant omrøring. Bruk en visp.
Kok kremen i ett minutt. Rør hele tiden med en visp for å unngå klumper. Trekk kasserollen til side og visp inn smøret.
Hell kremen over i en bolle og avkjøl. Skulle det være antydning til klumper i kremen, bør den gnis igjennom en sil.
Pisk fløten til myk krem og vend kremen inn i sitronkremen.
Visp sammen melis og litt sitronsaft til en glatt og tykk melisglasur. Farg eventuelt glasuren gul med konditorfarge.
Del vannbakkelsen i to på langs og fyll underdelen med sitronkrem. Dypp toppene i melisglasur og dryss over litt hakkede pistasjnøtter. Du kan også gjøre det enkelt og drysse over et tykt lag melis. Sett toppene på plass og server.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?